Bahrajnská kvalifikace podle Péreze neříká nic o pořadí v závodě

Bahrajnská kvalifikace podle Péreze neříká nic o pořadí v závodě

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu formule 1 jsou podle Sergia Péreze „nereprezentativní“. Závod na okruhu v Sachíru podle něj ovlivní velké opotřebení pneumatik.

Mexičan z týmu Racing Point obsadil v kvalifikaci páté místo za dvojicí pilotů Mercedesu a Red Bullu. Svým posledním pokusem dokázal o jednu pozici odsunout duo Renaultu.

„Dnes to byl rozhodně silný výkon. Úspěchu v kvalifikaci pomohlo, že jsme se přes Q1 dostali jen s jednou sadou pneumatik, takže pro Q3 jsem měl dvě sady, což podle mě trochu pomohlo dostat z vozu maximální výkonnost. Pro zítra jsme v dobré pozici,“ řekl Pérez.

„Myslím, že po kvalifikaci je vždy snadné to vidět (kolik času jsme ztratili). Jsem spokojen. Čekal jsem horší výsledek, ale Q1 rozhodla o naší kvalifikaci.“

Pro nedělní závod se očekává velké opotřebení pneumatik. Kvalifikační výkon podle Péreze proto neukazuje, jak si jednotlivé týmy povedou v závodě.

„Kvalifikace je tady nereprezentativní. Myslím, že klíčem v závodě bude mít vyrovnanou rychlost. Celkem si věřím. Myslím, že pro zítra máme dobrý vůz, takže se těším.“

Stroll nepostoupil do Q3

Před čtrnácti dny na mokré a velmi kluzké trati v Turecku získal svou první pole position ve F1. V kvalifikaci v Bahrajnu ale Lance Stroll obsadil jen třinácté místo.

Kanaďan věří, že tým udělal špatné rozhodnutí, když jej ve druhé části kvalifikace poslal na trať na použité střední sadě pneumatik.

„Měli jsme na voze špatné pneumatiky. Nebyla to ničí chyba. Myslím, že došlo k nedorozumění při načasování. Já si myslel, že máme čas na dvě jízdy, ale měli jsme jen na jednu a měli jsme jen starou střední sadu, protože jsme jednu použili v Q1 a v Q2 jsme absolvovali kolo před červenou vlajkou,“ řekl Stroll.

„Pak jsme vyjeli znovu na stejné sadě, zatímco ostatní měli novou sadu, takže nebyla šance se přiblížit. Bohužel, bylo to špatné rozhodnutí.“

Doporučujeme

Články odjinud