Bahrajnci označili Ecclestonův postup za pokrytecký

Bahrajnci označili Ecclestonův postup za pokrytecký

Zrušení vráceného závodu nesou v Bahrajnu nelibě. Pomohly k němu týmy, které považují změny v kalendáři v této fázi sezóny za neproveditelné.

Bernie Ecclestone předvedl obrat o 180 stupňů, když po rozhodnutí Světové rady motorsportu o návratu Bahrajnu do letošního kalendáře řekl, že je třeba pouštní závod odsunout z 30. října na konec sezóny, aby šel snadno zrušit.

"Poté, co byl náš závod přesunut na říjen, jsme byli optimisté," řekl člen bahrajnské obchodní komory Nabeel Kanoo pro Gulf News Daily. "Že se nakonec nemusí uskutečnit, je velká rána. Je to ostudné rozhodnutí, které zavání pokrytectvím. Poslední slovo má samozřejmě pan Ecclestone, ale my půjdeme dál."

Fakticky dosáhl Ecclestone svého prostřednictvím týmů, když je vyzval, aby se rozhodnutí Světové rady postavily. Změna aktuálního kalendáře vyžaduje souhlas všech účastníků šampionátu, ale týmy zaujaly odmítavý postoj. Tím návrat Bahrajnu vetovaly.

"Není to o tom, jestli ten závod bude, ale jde o to, jestli můžeme změnit kalendář v této fázi sezóny," vysvětloval ředitel Williamsu Adam Parr pro Reuters. "A o tom jsme napsali (FIA)."

"Problém, který nám dělá starosti, je, že fanoušci, sponzoři a týmy se zorganizovali tak, aby byli v Indii během víkendu 30. října. A nám byl předložen kalendář, v kterém je Indie 11. prosince. Jak chcete říct lidem, kteří si vzali kvůli Indii dvoutýdenní dovolenou na Grand Prix: ´Pardon, vy budete v Indii, ale my ne?´ My jsme naší pozici vysvětlili a není dál o čem diskutovat. Prostě je na změnu pozdě."

Doporučujeme

Články odjinud