Bahrajn nabízí formuli 1 očkování | Foto: Daimler

Foto: Daimler

Bahrajn nabízí formuli 1 očkování

Bahrajnské království nabízí formuli 1, že naočkuje personál F1.

Formule 1 bude v Bahrajnu od 12. do 14. března testovat. Následně se tam 28. března pojede i první závod sezóny. V Bahrajnu už naočkovali dvěma dávkami vakcíny proti Covid-19 asi desetinu populace. Nyní nabízí totéž kolotoči formule 1.

Bahrajn očkuje pěti různými vakcínami a v neděli informoval, že „rozšiřuje program na významné události v království – na dobrovolném základě tam, kde to časový harmonogram umožňuje a poskytuje další výhody účastníkům i národnímu obyvatelstvu.“

Vzhledem k tomu, že personál F1 bude v kvůli testům v Bahrajnu už tři týdny před závodem, je možné zájemcům aplikovat obě dávky vakcíny. První dávku by dostali po příjezdu, druhou o 21 dní později před odletem. 

Bahrajn nabízí pro tyto účely vakcíny od společnosti Pfizer, kterými se očkuje i v České republice.

Formule 1 ale nejspíše nabídku nevyužije. Označuje se za britskou organizaci, a tak bude respektovat harmonogram očkování ve Velké Británii. F1 zkrátka nechce být obviněna z toho, že se nechala naočkovat dříve, než rizikové skupiny. Na druhou stranu lze očekávat, že v době konání závodu už ve Velké Británii tyto skupiny naočkovány z velké části budou.

Podobný postoj bude mít zřejmě i většina týmů, které z velké části sídlí na britských ostrovech.

Například v Itálii, kde sídlí Ferrari a AlphaTauri, jde očkování podobně „rychle“ jako v Česku. Švýcarsko (Alfa Romeo) je na tom o něco lépe.

Doporučujeme

Články odjinud