Bahrajn kvůli šířící se epidemii koronaviru zastavil prodej vstupenek na velkou cenu

Bahrajn kvůli šířící se epidemii koronaviru zastavil prodej vstupenek na velkou cenu

Organizátoři Velké ceny Bahrajnu vozů formule 1 pozastavili prodej vstupenek na letošní závod. Může za to nový typ koronaviru.

V prohlášení, které vydal Mezinárodní okruh v Bahrajnu (BIC), stojí, že prodej vstupenek byl pozastaven poté, co se v zemi objevily případy nákazy koronavirem COVID-19.

BIC zároveň posuzuje situaci, zda by mohl být v budoucnu prodej vstupenek znovu obnoven, nebo jestli bude potřeba vrátit divákům vstupné, aby se snížil počet diváků na okruhu. Některé světové sportovní akce, jako například tento víkend závody světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě, se konají bez přítomnosti diváků před prázdnými tribunami.

„Jelikož se nákaza koronavirem COVID-19 nadále globálně šíří, BIC se rozhodl pozastavit prodej lístků, aby zajistil, že budou splněny příslušné pokyny pro zachování sociální distance,“ stojí v prohlášení.

„BIC úzce komunikuje s vedením formule 1 a Královskými zdravotními institucemi, aby posoudil vývoj situace a uvolnil další vstupenky nebo vrátil plnou částku za vstupenky v závislosti na okolnostech a dalších zprávách.“

Okruh také zavádí ve spojitosti s koronavirem další bezpečnostní opatření. „Patří mezi ně kontrola při vstupu, specializovaná zdravotnická zařízení přímo v místě konání, zvýšená hygiena na okruhu, místa pro mytí rukou, informační tabule pro fanoušky a také lékařské protokoly pro všechny podezřelé případy nákazy virem COVID-19.“

Novým typem koronaviru se po celém světě již nakazilo přes 106 tisíc lidí a 3500 jich zemřelo. Bahrajn má nyní 85 potvrzených případů.

Vedení formule 1 věří, že se Velká cena Bahrajnu, která je jako druhý závod sezóny naplánovaná na 22. března, uskuteční podle plánu.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud