Badoer se překonává: v boxech čtyřikrát překonal rychlostní limit

Dostal za to napomenutí a pokutu 5400 €.

Luca Badoer prožívá nejčernější část své dlouholeté kariéry v motorsportu. Poté, co nahradil Michaela Schumachera ve voze Felipeho Massy, se na jeho adresu začaly valit posměšné hlasy o tom, že by mohl rovnou zůstat doma, protože Ferrari pojede vlastně jen s jedním vozem (Kimiho Räikkönena).

Ve čtvrtek před velkou cenou pak první náhradník pilotů Ferrari prohlásil, že vlastně nemá žádné konkrétní cíle pro víkend, snad jen dojet do cíle závodu.

A pak v prvním tréninku skončí poslední se ztrátou 3,380 sekundy. David Coulthard v tu chvíli prohlásil, že by to mohlo být největší zklamání sezony, když sledoval záběry z kamery umístěné na Badoerově formuli.

Ve druhém tréninku překonal Badoer pouze Lewise Hamiltona, který ale po kolizi se zdí přišel o přední spojler a tým neměl ve Valencii náhradní, a Jaimeho Alguersuariho, který do formule 1 poprvé nastoupil v předchozím závodě.

Jakoby to samo o sobě nestačilo, Badoer celkem čtyřikrát překonal maximální povolenou rychlost v boxech! A to k nemalému pobavení novinářů v tiskovém středisku. Badoer dostal pokutu v celkové výši 5400 eur a napomenutí od komisařů.

Luca Badoer si v posledních více než deseti letech získal pověst respektovaného testovacího jezdce, která může být zničena během jediného víkendu.

http://twitter.com/f1sports

Doporučujeme

Články odjinud