Až Verstappen získá osmý titul, přesvědčím ho, aby si zkusil Indy 500, říká Andretti | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Až Verstappen získá osmý titul, přesvědčím ho, aby si zkusil Indy 500, říká Andretti

Podle mistra světa z roku 1978 Maria Andrettiho by si Max Verstappen jednoho dne měl vyzkoušet legendární závod Indy 500.

Pokud by se měl zvolit nejvšestrannější okruhový závodník historie, umístil by se dnes již 83letý Mario Andretti nejspíše hodně vysoko.

Američan s italskými kořeny totiž dokázal vyhrávat závody nejen ve formuli 1, ale také v IndyCar, ve sportovních vozech či v NASCAR. Kromě toho si připsal také několik cenných titulů, včetně toho světového ve formuli 1.

Andretti, jehož syn Michael byl rovněž úspěšným závodníkem a jenž nyní usiluje o vstup do F1 s rodinným týmem, se nyní nechal slyšet, že by se podobnou cestou měl v budoucnu vydat i dvojnásobný mistr světa Max Verstappen.

Nizozemec sice několikrát prohlásil, že ho lákají i jiné disciplíny, ale například v případě Indy 500 poměrně jasně prohlásil, že o účast v tomto závodě zájem nemá.

Legendární Andretti se to však chystá změnit.

„Co se mě týká, vždycky mě lákalo si všechno vyzkoušet. Měl jsem vášeň pro všechny hlavní disciplíny našeho sportu. Měl jsem přátele všude,“ uvedl mistr světa z roku 1978 v rozhovoru pro Ziggo Sport.

„Jakmile Max Verstappen získá svůj osmý titul ve formuli 1, chystám se s ním promluvit o tom, aby se pokusil vyhrát Indy 500,“ prohlásil Andretti, který se příliš netrápí tím, že současný pilot Red Bullu tuto možnost do budoucna vylučuje.

„Prostě ho přemluvím,“ dodal bývalý jezdec Lotusu či Ferrari.

Doporučujeme

Články odjinud