Auto vypadá dobře, ale výsledek je spíš zklamání, zní od Renaultu

Výhled do budoucnosti je každopádně pozitivní.

Renault si z Německa veze smíšené pocity. Fernando Alonso získal po nepovedené kvalifikaci dva body za sedmé místo. Nelson Piquet nebodoval vůbec. Oba měli špatný start, u Piqueta se přidaly i potíže se zahříváním pneumatik.

„Ztratil jsem před první zatáčkou několik pozic. Pak to bylo těžké, protože jsem uvízl v provozu. Auto je ale viditelně lepší, připsal jsem si nejrychlejší kolo. Jsem spokojený, ale trochu mě štve, že jsme získali jen ty dva body,“ zhodnotil Alonso. „Každopádně je to pokrok. Vypadá to, že nové části opravdu fungují,“ doplnil.

Tým si před víkendem dělal velké naděje. Alonsovo auto dostalo nový nos a kryt motoru. „Možná jsme mohli být i na podiu, protože jsme byli celý víkend rychlejší než Ferrari a Felipe (Massa) je třetí,“ zalitoval Alonso.

„Musíme se zaměřit na soboty, abychom se v kvalifikaci dostali na páté, šesté místo na roštu. Když se kvalifikujeme desátí, jsme mimo, protože jsme v závodě sice rychlejší než ti před námi, ale trčíme v provozu,“ vysvětlil.

Tým Alonsův dnešní výkon ocenil, ale i tady přišly dva body málo. „Výkon auta byl pozitivní, i když výsledek je spíš zklamání. Přivezli jsme spoustu vylepšení, ale nevytěžili jsme z toho to nejlepší. Auto se jasně zlepšilo, ale neměli jsme dobrou kvalifikaci ani dobrý start. Skutečný potenciál auta se ukázal až ve druhé půli závodu,“ řekl vedoucí přes motory Remi Taffin.

„I když odjíždíme jen se dvěma body, byl to pozitivní víkend. Fernando byl rychlý, získal nejrychlejší kolo a propracoval se polem. Jen škoda té včerejší kvalifikace,“ doplnil šéf týmu Flavio Briatore.

Alonsův kolega Piquet klesl z desátého místa na roštu na konečnou třináctou pozici. „Jsem zklamaný, že ten výsledek není lepší. Ztratil jsem na startu, protože jsem měl problém zahřát pneumatiky. Pak tam byl hodně provoz, takže postoupit dopředu v druhé polovině závodu bylo složité. Vážně jsem se snažil, ale na Fernanda, který měl nové díly, jsem nemohl stačit,“ řekl Piquet.

Doporučujeme

Články odjinud