Australská federace motorsportu hrozí zrušením závodu v Melbourne

Australská federace motorsportu hrozí zrušením závodu v Melbourne

Šéf australské Grand Prix Ron Walker přijel do Abú Zabí prosit o pomoc. Jeho domácí federace motorsportu mu dělá potíže s organizací závodu v Albert Parku.

Australská federace motorsportu (CAMS) pomáhá s pořádáním Grand Prix Austrálie především tím, že zajišťuje sportovní organizaci, poskytuje například traťové komisaře. Stejně zaštiťují závody formule 1 národní federace v ostatních zemích.

Šéf GP Austrálie Ron Walker ale dospěl k závěru, že si CAMS účtuje za tyto služby až příliš velkou částku, odhady hovoří o více než 800 tisících amerických dolarů. Proto CAMS požádal, aby svoji cenu snížila. Ta to odmítla a navíc pohrozila, že pokud Walker neodsouhlasí požadovanou sumu, požádá FIA o vyškrtnutí GP Austrálie z kalendáře 2011.

Walker proto přiletěl do Abú Zabí, kde poprosil o pomoc Bernieho Ecclestona a Jeana Todta. Ecclestone už ho podpořil a pochopitelně žádá uskutečnění závodu. Pokud by CAMS nebyla ochotna snížit své nároky, je podle Walkera možné, aby závod po sportovní stránce zajistila federace motorsportu z jiné země, například z Abú Zabí nebo Velké Británie. S touto změnou by samozřejmě musela souhlasit FIA. Šéf australské GP dodal, že je přesvědčený, že se závod uskuteční.

Doporučujeme

Články odjinud