Austrálie dopadla špatně, ale pro letošní sezónu máme dobré auto, říká Schumacher

Austrálie dopadla špatně, ale pro letošní sezónu máme dobré auto, říká Schumacher

Mercedes odjel z Albert Parku s prázdným bodovým kontem, ale na trati si ověřil, že postavil auto, které představuje skutečné zlepšení vůči předchozím dvěma rokům, což byl hlavní cíl.

"Po zklamání z toho, jak dopadl první závod v Melbourne, letím do Malajsie s velkým očekáváním, protože jsme v Austrálii viděli, že nás náš vůz dokáže dostat do bojů na předních pozicích," řekl před druhým závodem Michael Schumacher.

"Samozřejmě jsme nezapomněli, že okruh v Melbourne není úplně reprezentativní z hlediska rozložení sil, ale naše auto mi i tak dává dobrý pocit pro tuto sezónu. Sepang bude pro všechny zajímavý, protože přinese první náznaky toho, jak silná jsou jednotlivá auta."

"Mix rychlých a pomalých zatáček je dobrým ukazatelem formy, díky čemuž je závod v Malajsii vždy zábavný pro jezdce a inženýry, a celkově hodně náročný pro lidi i stroje. Těším se na něj."

Pro Mercedes bude zřejmě klíčová práce s pneumatikami, protože v Melbourne trpěl větším opotřebením než konkurence. "Náš tým bude tvrdě pracovat na pochopení těchto problémů a kde to bude možné i na jejich nápravě před příštím závodem v Malajsii," uvedl sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug.

Šéf týmu Ross Brawn dodal: "Máme v základu dobré auto a teď je na nás, abychom optimalizovali výkonnost a využili jeho potenciál na trati."

Doporučujeme

Články odjinud