Atmosféra v týmu ještě nebyla lepší, říká o Mercedesu Lowe

Atmosféra v týmu ještě nebyla lepší, říká o Mercedesu Lowe

Ve finále v Abú Dhabí se jeden z jezdců týmu stane letošním šampionem.

Mercedes je v současné době silnější než kdy dřív, uvnitř týmu panuje skvělá atmosféra a mezilidské vztahy. Takový je názor technického ředitele Paddyho Loweho.

Příští týden se ve finálové Velké ceně Abú Dhabí bude rozhodovat o mistrovském titulu mezi jezdci, přičemž jedinými dvěma kandidáty jsou piloti stáje z Brackley, Nico Rosberg a Lewis Hamilton.

„Nejlepší sezóny jsou ty, ve kterých se bojuje až do posledního závodu, a to jsme znovu vytvořili,“ řekl Lowe. „Oba by si zasloužili být mistrem světa, uvidíme, co přijde.

Všecha čest Lewisovi, v posledních závodech pracuje dobře. Fantastické soustředění, disciplína a skvělé jízdy. Jak jsme viděli, pokaždé vyhrál. Lewis je jedním z nejlepších jezdců historie F1, takže když je ve formě, je těžké ho porazit. Ale uvidíme v Abú Dhabí. Bude se bojovat o všechno.

Musím ale říct, navzdory tomu, že by to měla být velice vypjatá situace, oba jsou ve skvělé formě, velice dobrém rozpoložení, velice profesionální, dobromyslní.

My jsme teď nejsilnější, co jsme kdy byli, máme ty nejlepší vztahy a nejlepšího týmového ducha, jakého jsme kdy měli. V tuto chvíli si člověk nemůže přát víc, když vstupuje do finále šampionátu.“

Spolehlivost není strašákem

GettyImages-459456054.jpg

Také před dvěma lety se mezi Rosbergem a Hamiltonem rozhodovalo o titulu na okruhu Yas Marina. Němce tehdy přitom zradila technika a šampionem se stal Brit. Spolehlivost přitom nejednou některého z pilotů Mercedesu zradila. Lowe však věří, že tým udělal vše pro to, aby finále sezóny 2016 ovlivněno nebylo.

„Není to tak, že bych kvůli tomu nespal, protože mám jistotu v pochopení, že tým odvádí fantastickou práci ve snaze zlepšit spolehlivost,“ řekl.

„Může se stát, že v Abú Dhabí nastane problém, ale pokud nastane, bude velice neobvyklý. Myslím, že tam zkrátka pojedeme a budeme pracovat jako normálně. Jsem si tak jistý, jak jen mohu být, že dáme oběma jezdcům férovou šanci titul získat.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud