Atmosféra v Singapuru je unikátní, říká Ocon

Atmosféra v Singapuru je unikátní, říká Ocon

Kolotoč závodů mistrovství světa formule 1 se o tomto víkendu přesune do asijského Singapuru. Na piloty čeká na této městské trati jako obvykle závod pod umělým osvětlením, který má podle Estebana Ocona unikátní atmosféru.

Ocon prožívá v tomto roce vynikající sezónu. S výjimkou jediného závodu (GP Monaka) dokázal pokaždé bodovat a na svého týmového kolegu u Force Indie Sergia Pereze ztrácí pouhé tři body v celkovém pořadí.

Nyní na mladého Fracouze čeká náročná singapurská grand prix. Ještě před kariérou v F1 se Esteban Ocon stihl s touto tratí seznámit v nižších formulových kategoriích. S monopostem formule 1 debutoval v Singapuru loni a obsadil osmnácté místo.

„Na Singapuru je něco speciálního,“ prozradil jeden z „růžových panterů“ pro web f1i.com.

„Závodíte pod umělým osvětlením a atmosféra zde je naprosto unikátní. Je to takové honosné. Všichni fanoušci a hosti si užívají dlouhou party až pozdních nočních hodin po závodě.“

„Na druhou stranu je to však velmi fyzicky náročné. Je zde horko a velká vlhkost, během závodu ztratíte mnoho tekutin.“

„Je to jedno z těch míst, kde musí na autě vše perfektně fungovat. Není – li tomu tak, trápíte se.“

„Pro dny jako jsou tyto velmi tvrdě trénuji na velmi teplých místech a snažím se donutit tělo k maximálnímu výkonu.“

Mezi Evropou a Singapurem panuje šestihodinový časový rozdíl. Esteban Ocon se tedy během závodního víkendu snaží spát jak nejvíce může.

„Ten netradiční časový plán mi nevadí. Pro mě je ideální, když v Singapuru zůstanu naladěný na evropský čas. Vstávám pozdě, dny jsou kratší a já toho mohu hodně naspat,“ prozradil o spánkovém režimu v Singapuru dvacetiletý Francouz.

Estebanu Oconovi se v Singapuru líbí. Má rád městskou trať i její okolí.

„Okruh v Singapuru má několik zajímavých sekcí, mojí nejoblíbenější částí je točitá pasáž v prostředním sektoru. Tady jste neustále velmi blízko k bariérám. Kolem trati je navíc mnoho zajímavých budov, které v noci svítí. Celkově to vypadá moc krásně.“ 

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud