Aston Martin všechny svou rychlostí překvapil, uznává sportovní ředitel týmu Alpine | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Aston Martin všechny svou rychlostí překvapil, uznává sportovní ředitel týmu Alpine

Sportovní ředitel týmu Alpine Alan Permane přiznal, že letošní vzestup formy Astonu Martin všechny zaskočil.

Alpine vloni skončil v Poháru konstruktérů na čtvrté pozici, což byl meziročně posun o jedno místo. Pro letošek chtěl francouzský tým tuto pozici minimálně obhájit a zároveň se přiblížit nejlepším týmům. To se však stáji z Enstone zatím nedaří.

„Není uspokojivé, že nejsme tam, kde bychom chtěli být, pokud jde o rychlost,“ přiznal sportovní ředitel týmu Alan Permane, jehož citoval Autosport.

„Myslím, že jsme blíž Ferrari i Mercedesu, než jsme byli loni. Ještě jsem to pořádně neanalyzoval, ale rozhodně jsme blíž Ferrari, protože vloni touto dobou bojovalo o vítězství,“ snaží se Permane, který ve formuli 1 působí již od konce osmdesátých let, najít alespoň nějaká pozitiva.

Brit zároveň uznává velký výkonnostní progres Astonu Martin. Zatímco vloni stáj ze Silverstone patřila spíše k podprůměru, momentálně nestačí pouze na dominantní Red Bull. 

„Aston Martin samozřejmě udělal obrovský skok, zatímco my jsme pátý nejrychlejší tým, což není místo, na kterém bychom chtěli být,“ uvědomuje si Permane.

Naším cílem bylo přiblížit se třetímu místu. V tuto chvíli tomu tak není. Vlastně možná ano, protože když řeknete, že Mercedes je třetí nejrychlejší tým, možná jsme mu blíž než vloni. I tak to ale není od nás dost dobré. Myslím, že Aston všechny překvapil skokem, který udělal,“ prohlásil britský inženýr s tím, že Alpine bude muset na svém aktuálním monopostu s označením A523 zapracovat.

„Jezdci chtějí zlepšení v oblasti brzd a lepší trakci. Neexistuje jediná oblast, na kterou by si vysloveně stěžovali. Musíme se ale zlepšit ve všem.“

Doporučujeme

Články odjinud