Aston Martin posiluje. Technickým ředitelem se stane Luca Furbatto | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Aston Martin posiluje. Technickým ředitelem se stane Luca Furbatto

Aston Martin oznámil změny v technickém oddělení. Novým technickým šéfem se stane italský inženýr Luca Furbatto.

Furbatto působil od roku 2017 jako šéfkonstruktér v týmu Sauber Motorsport, kde od té doby dohlížel na design vozů Sauber a Alfa Romeo.

Devětačtyřicetiletý Ital bude po odchodu z Hinwilu absolvovat krátkou povinnou dovolenou. Teprve poté se bude moci ujmout role technického šéfa Astonu Martin.

Nebude to jediná posila. Aston dokončuje novou továrnu a také personálně posiluje. Je to nutné. Force India byla známá tím, že měla efektivní ale také poměrně malý tým. 

Furbatto působí ve F1 už více než dvě desetiletí. Na konci 90. let začínal u Tyrellu. Následně pracoval od roku 2001 pro McLaren. Od roku 2012 byl hlavním konstruktérem u Toro Rosso. Poté působil u Manoru a Sauberu.

Dosavadní technický šéf britské stáje Andy Green u týmu nekončí. Bude mít novou roli vedoucího technického oddělení, „v níž bude mít celkový pohled na střednědobou až dlouhodobou technickou strategii společnosti.“

„Jelikož náš technický tým stále posilujeme, jsme nesmírně rádi, že se Luca Furbatto rozhodl připojit k týmu Aston Martin,“ řekl Szafnauer.

„Ve spolupráci s naší stávající technickou skupinou přinese cenný pohled a znalosti, které pomohou utvářet náš přístup v krátkodobém a střednědobém horizontu.“

Doporučujeme

Články odjinud