Aston Martin má nového titulárního sponzora. BWT nahradí Cognizant  | Foto: Aston Martin

Foto: Aston Martin

Aston Martin má nového titulárního sponzora. BWT nahradí Cognizant

Aston Martin dnes potvrdil, že má nového titulárního sponzora.

Racing Point se letos přemění na Aston Martin, což promluví i do zbarvení vozu. Předpokládá se, že dominantní roli bude hrát zelená barva.

Se zakomponováním růžové se už u týmu zatěžovat nemusí. BWT jako titulárná sponzor končí, i když je možné, že spolupráce mezi firmami bude v nějaké podobě pokračovat.

Novým titulárním sponzorem bude americká IT firma Cognizant. Oficiální název týmu tak zní Aston Martin Cognizant Formule 1 Team.

„Návrat Astonu Martin do formule 1 po více než 60 letech je mezníkem v historii tohoto sportu,“ uvedl předseda představenstva Astonu Martin Lawrence Stroll, který koupil tým F1 v roce 2018 a následně koupil i podíl v britské automobilce.

2021_AMF1_Website_Driver_Profile_LANCE_V2.jpg2021_AMF1_Website_Driver_Profile_SEB_copy.jpg
Foto: Aston Martin

„Jsem nesmírně hrdý na to, že můžeme zahájit tuto novou kapitolu s podporou Cognizantu. V dnešním světě pokračující digitální revoluce nemohu vymyslet vhodnějšího nebo cennějšího partnera, který by s námi spolupracoval. Snažíme se, aby se Aston Martin stal jedním z největších týmů ve sportu.“

Šéf týmu Otmar Szafnauer uvedl, že rozhodně nejde jen o peníze a nálepky na autě. Aston Martin dokončuje stavbu nové továrny a věří, že mu partnerství pomůže. 

„Vzhledem k tomu, že nová továrna je již ve výstavbě, odborné znalosti a zdroje společnosti Cognizant přidají hodnotu ve všech oblastech našeho IT provozu a významně přispějí k našemu výkonu na trati.“

„Nemohu se dočkat, až začnu spolupracovat s týmem Aston Martin Cognizant,“ uvedl Sebastian Vettel, který se poprvé objevil oficiálně v zelené.

„Během příštích několika měsíců toho mohu hodně objevit a jsem neuvěřitelně odhodlaný přispět k tomu, aby byl tento tým ještě úspěšnější. Než se nadějeme, budeme na prvním závodě a uvidíme toto slavné jméno tam, kam patří. Jsem hrdý na to, že mohu být součástí této cesty.“

Doporučujeme

Články odjinud