Assen je pro grand prix F1 lepší než Zandvoort, říká Tilke

Assen je pro grand prix F1 lepší než Zandvoort, říká Tilke

Formule 1 se příští rok vrátí do Nizozemska. Pojede na okruhu v Zandvoortu. Hermann Tilke si však myslí, že Assen by byl lepším okruhem.

V Zandvoortu se očekává 100 tisíc fanoušků, ale kdyby to bylo možné, místní by prodali i milion vstupenek. Důvodem je obrovský zájem o formuli 1 vyvolaný Maxem Verstappenem. „Oranžoví“ už dnes cestují za svým idolem po mnoha velkých cenách. Hodně jich bývá ve Spa ale i jinde.

Původně se svažovalo, že se v Nizozemsku pojede v ulicích některého z velkých měst. Tam ale zájem neměli, a tak se výběr soustředil na Zandvoort a Assen.

Podle Hermanna Tilkeho by byl Assen, který pořádá závody MotoGP, lepším místem. Tilke přitom nehodnotí okruh jako takový, ale bere v úvahu spíše právě obří zájem místních.

„Můžete tam dostat 180 000 diváků a když je jich tolik lidí, atmosféra je automaticky dobrá,“ řekl pro Auto Motor und Sport. „Assen má lepší infrastrukturu a super přístup po dálnici.“

Na druhou stranu je Tilke v tomto ohledu ve střetu zájmů. „Spolupracujeme s Assenem, a proto jsme pro Zandvoort vyloučeni.“

Foto: Wutsje, CC BY-SA 3.0

Doporučujeme

Články odjinud