Asociaci týmů F1 opouští také Sauber, možná se přidá Toro Rosso

Asociaci týmů F1 opouští také Sauber, možná se přidá Toro Rosso

FOTA se týmům rozpadá pod rukama, kromě Red Bullu Racing a Ferrari z ní odchází také Sauber. Pochybnosti jsou o setrvání Toro Rosso.

Když minulý týden vyšlo najevo, že asociaci opouštějí Red Bull Racing a Ferrari, nejednalo se o konečný výčet, protože zhruba ve stejnou dobu jako tyto velké stáje podal své oznámení o odchodu také Sauber.

Podle Autosportu je navíc možné, že se k nim přidá ještě Toro Rosso. Stáj z Faenzy svůj postoj nekomentovala, zatímco Sauber svůj odchod potvrdil. Odchod obou těchto týmů je ale logický, protože Peter Sauber měl k Ferrari vždy blízko nejen proto, že od něj kupuje motory. A Toro Rosso je vlastněno Red Bullem, který dal svůj názor na asociaci jasně najevo.

Pro všechny platí, že od oznámení odchodu běží dvouměsíční lhůta, po kterou v asociaci ještě zůstávají, takže stále není vyloučeno, že se týmy nakonec dohodnou a zůstanou pohromadě.

Pokud se to nepodaří, ve FOTA zůstane už jen sedm až osm týmů, v závislosti na rozhodnutí Toro Rosso. Své členství zatím nezpochybnily McLaren, Mercedes, Renault, Force India, Williams, Lotus a Virgin.

Doporučujeme

Články odjinud