Arrivabene: Sebastian s Kimim dobře spolupracují

Arrivabene: Sebastian s Kimim dobře spolupracují

Šéf týmu Ferrari Maurizio Arrivabene popsal svou představu o tom, jak hodlá udržet mezi Sebastianem Vettelem a Kimim Räikkönenem harmonii.

Ferrari prošlo velkou restrukturalizací, v rámci které loni přišel Arrivabene, před letošní sezónou pak od Red Bullu Vettel. Jak Němec, tak Räikkönen, si přitom atmosféru v týmu pochvalují. To je podle Arrivabeneho velmi důležité.

„Seb byl (v Austrálii) samozřejmě šťastný, protože se mu splnil sen - dojet s Ferrari na stupních vítězů je pro pilota formule 1 opravdu něco speciálního,” řekl Arrivabene.

„Co se týče Kimiho, chtěl jsem s ním hned mluvit. Jezdce musíte pochopit a udržet si ho. V opačném případě, kdy s jedním jen oslavujete a druhého ignorujete, tak to nefunguje.”

„Tihle dva spolupracují velmi dobře a mým úkolem je udržet mezi nimi správnou rovnováhu a zvýšit Kimimu sebevědomí. Častokrát mu opakuji, 'Kimi, jsi jako kladivo, tlačil jsi jako blázen a taky načasování bylo dobré', a to je něco, o čem jsem přesvědčen. My ale potřebujeme dva jezdce bodující v Poháru konstruktérů, ne jen jednoho, a Kimi dokáže svou práci dělat pořádně.”

Cílem Ferrari bylo podle Arrivabeneho původně porážet Williams a Red Bull. Po výkonu předvedeném v Austrálii, kdy Vettel dojel třetí za oběma jezdci Mercedesu, má však tým z Maranella vyšší cíle, a to stáhnout ztrátu právě jezdců Mercedesu.

„Naším cílem byl Williams a Red Bullu, teď ale musíme být trochu sebevědomější, abychom stáhli ztrátu na kluky v mercedesech.”

„Je to jen o tom pokračovat se správnou metodikou. Musíme pracovat, respektovat náš program a udržet týmového ducha, aniž bychom panikařili.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud