Arrivabene o incidentu Vettela: Nejsme hloupí nebo blázni

Arrivabene o incidentu Vettela: Nejsme hloupí nebo blázni

Sebastian Vettel byl ve Spa blízko třetímu místu, ale v závěru závodu mu explodovala zadní pneumatika a Němec přišel nejen o pódium ale také o bodovanou pozici. Po závodě byl patřičně rozhořčen.

Arrivabene přiznal, že strategie jedné zastávky byla v plánu od samotného počátku závodu, přestože Pirelli předpokládalo dvě až tři zastávky. Dodavatel pneumatik se brání právě tím, že Vettelova pneumatika již byla za hranicí životnosti.

„Tato strategie byla naprosto v pořádku,“ řekl Arrivabene pro Autosport. Podle něj byla strategie založena na datech a ty jsou základem strategie.

That's a blow. A premature end to #SebastianVettel's 150th race start. #Ferrari #F1 #Formula1 #BelgianGP #Spa

Fotka zveřejněná uživatelem FORMULA 1® (@f1),

„Seb je samozřejmě zklamaný. Když máte kolo a půl do cíle a můžete mít třetí místo na stupních vítězů a náhle ho ztratíte, tak jste samozřejmě zklamání. Byla to ale normální strategie, agresivní, ale založena na jasných údajích. Nejsme hloupí nebo blázni, abychom ohrozili jezdce.“

„(Jedna zastávka) byl to náš hlavní plán před závodem. Rozhodli jsme o tom v 11 hodin.“

Podle šéfa Scuderie od Pirelli nepřišlo žádné varování. „Všechny týmy mají u sebe inženýra Pirelli. Co myslíte, že ten inženýr dělá? Není tam, aby žvýkal žvýkačku, kontroluje pneumatiky a hlídá data týmu.“

Arrivabene ale dodává, že se nechce s Pirelli hádat přes média.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud