Arrivabene hájí postoj Ferrari k médiím

Arrivabene hájí postoj Ferrari k médiím

Šéf stáje Ferrari Maurizio Arrivabene obhajuje odmítavý postoj svého týmu k médiím v dosavadním průběhu australské grand prix. Podle bosse stáje z Maranella dělá tým vše pro uspokojení fanoušků.

Scuderia Ferrari se v prvních dnech nové sezóny formule 1 zatím nestaví příliš vstřícně směrem k médiím. Špičky týmu doposud nebyly novinářům k dispozici a Kimi Räikkönen dostal zákaz odpovídat zástupcům tisku během včerejšího dne. Tento postoj italské stáje není moc v souladu s představou Liberty Media o větší otevřenosti „královny motorsportu“.

Ferrari umístilo ve čtvrtek na svůj oficiální twitter krátké video s Räikkönenem, jehož použití bylo podle Arrivabeneho mnohem lepší než odpovídání novinářům na okruhu v Melbourne. Na otázku, týkající se postoje Ferrari k médiím, šéf stáje z Maranella odpověděl: „Definujte média, co slovem média přesně myslíte? Pojem média má v dnešní době mnoho významů.“

„Mezi média musíme počítat i sociální sítě. Sebastian včera mluvil přímo s novináři a Kimi se vyjádřil právě skrze sociální síť. Lidé z Liberty Media podotýkají, že potenciál sociálních sítí je v tomto byznysu využit pouze z jednoho procenta.“

„Namísto toho, aby oba naši piloti mluvili ve čtvrtek s novináři o tom samém, nechali jsem Sebastiana vystoupit na tiskové konferenci a Kimi se pro změnu vyjádřil k něčemu jinému prostřednictvím sociální sítě. Pokryli jsme tak všechny komunikační platformy a uspokojili jsem i mladou generaci Z,“ hájil postoj Ferrari Maurizio Arrivabene.

Podle dalších týmových šéfů jsou však média pro prezentaci formule 1 důležitá. Na příklad podle šéfa stáje Red Bull Christiana Hornera jsou média jednou z nejlepších možných cest pro zviditelnění šampionátu a novinářům by měl být umožňován přístup k jezdcům.

Podobný názor jako Horner zastává i boss Mercedesu Toto Wolff. Podle něj je důležité, aby týmy formule 1 vycházely vstříc všem generacím diváků, a to od těch dlouhodobých až po nejmladší generaci fanoušků. 

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud