Arnoux: Ferrari potřebovalo změnu

Arnoux: Ferrari potřebovalo změnu

Bývalý pilot formule 1 se vyjádřil k nedávným personálním změnám u italské stáje z Maranella.

René Arnoux se nechal slyšet, že Ferrari potřebovalo změnu a věří, že nově jmenovaný šéf Maurizio Arrivabene je tím správným člověkem, který dokáže stáj z Maranella vyvést z krize.

„Ferrari potřebovalo změnu a jsem rád za Maurizia Arrivabeneho, který měl u Philip Morris skvělou kariéru,” řekl pro oficiální stránky Ferrari Arnoux.

„Je to profesionál a velmi dobře ho znám. Ví přesně, co dělat, aby byl tým opravdu konkurenceschopný. Nemůžete mít jen jednoho inženýra, jeden se musí starat o převodovky, další o motor, další o aerodynamiku a další o elektroniku. Nakonec potřebujete všechny tyto komponenty dát dohromady, abyste dosáhli nejlepších výsledků.”

„Sebastian Vettel je skvělým pilotem, to už víme, už vyhrál mistrovství světa a je na velmi vysoké úrovni,” dodal Francouz, který pro Ferrari závodil v letech 1983 až 1985.

„Podle mého názoru musíme být trochu trpěliví a až Maurizio vyřeší technické problémy týmu, jsem si jistý, že se výsledky dostaví a tým bude schopen se znovu pokusit vyhrát šampionát.”

Doporučujeme

Články odjinud