Anonym udal Red Bull, měl prý nelegálně testovat

Anonym udal Red Bull, měl prý nelegálně testovat

Zajímavou historkou žijí v současné době německá média. Auto Bild přinesl informaci, že neznámý pisatel udal Red Bull, který měl prý nelegálně testovat.

Na problémy Renaultu a jeho pohonných jednotek z letošních testů nelze zapomenout. Stejně tak na výrazný posun mezi posledními testy v Bahrajnu a prvním letošním závodem v Austrálii.

Neznámý člověk udal Red Bull s tím, že za zázrakem stojí nelegální testy, které měl tým provést na začátku března ve Štýrském Hradci. Dopis s kompromitující informací měly dostat některé týmy i FIA.

Zajímavé je, že testovací pilot a současný jezdec DTM António Félix da Costa byl na začátku března právě ve Štýrském Hradci.

 

Celý příběh ale nakonec zřejmě nebude tak skandální. Testování se neměl zúčastnit přímo Red Bull ale Toro Rosso a nemělo se jednat o nějakou aktivitu na trati, ale o test na pohyblivém páse, bez předního a zadního křídla a také bez foukání.

Podobné testování na stolici by bylo v souladu s pravidly. Otázkou zůstává, kdo a proč Red Bull udal, a nebo zda se jedná jen o spekulaci, bublající ve větru blížící se okurkové sezóny. 

Doporučujeme

Články odjinud