Anketa: Vybíráme nováčka sezóny 2015

Anketa: Vybíráme nováčka sezóny 2015

Sezóna 2015 je teprve ve své polovině, ale přesto už máme za sebou dost závodů na to, abychom zhodnotili počínání jezdců, pro které je letošní sezóna tou první.

V anketě můžete dát hlas nováčkovi, který vás zaujal nejvíce nebo je podle vás nejlepší.

Max Verstappen

Nejmladší jezdec v historii F1, kterému ještě nebylo ani osmnáct let, vzbudil už před startem sezóny velký rozruch. Ze všech nováčků má momentálně nejvíce bodů – 22 a to zejména díky čtvrtému místu v GP Maďarska. Verstappen se už dokázal proslavit i v negativnějším slova smyslu, to když v Monaku boural s Grosjeanem, za což dostal pro GP Kanady penalizaci.

Felipe Nasr

Mladý Brazilec dokázal už v prvním závodě získat 10 bodů. Pak šly jeho výsledky dolů, což ale může souviset spíše s formou Sauberu. Nasr přesto dokázal bodovat ještě dvakrát, má 16 bodů, o 10 více než Ericsson. V kvalifikaci poráží Ericssona v poměru 6:4.

Carlos Sainz

Španěl je týmovým kolegou Verstappena, kterého v kvalifikaci poráží poměrem 6:4. V závodě a z hlediska bodového konta je na tom lépe Verstappen, ale jezdce Toro Rosso dost často trápí technika. Sainz má zatím 9 bodů.

Will Stevens

Stevens není úplný nováček. Jeden závod odjel už vloni za Caterham, na druhou stranu kvůli problémům Manoru v prvních dvou závodech nenastoupil. Forma Manoru neumožňuje jezdcům bojovat o bodované pozice. Nejlepším výsledkem Stevense je 13. místo z Británie. V kvalifikaci poráží týmového kolegu poměrem 5:3.

Roberto Merhi

Třetí Španěl na startovním roštu. Jeho nejlepším umístěním je 12. místo z GP Velké Británie. Merhi kromě F1 ještě jezdí ve světové sérii Renault 3.5, kde se mu ale moc nedaří.  

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud