Ani po vítězství z Bahrajnu není Red Bull spokojený s pneumatikami

Ani po vítězství z Bahrajnu není Red Bull spokojený s pneumatikami

Navzdory dominantnímu výkonu na Sakhiru se šéf Red Bullu Racing Christian Horner stále domnívá, že by Pirelli mělo upravit své pneumatiky.

Sebastian Vettel se v Bahrajnu radoval, že mohl na vůz po celou dobu tlačit. Ovšem Horner zůstává vlastnostmi letošního obutí nepřesvědčený.

"Ne, pořád si myslím, že jsou pneumatiky až moc na hraně," řekl pro Autosport. "Je trochu extrémní, když v závodě potřebujete čtyři zastávky."

"Jsou tu jiné týmy, které podle všeho mají větší problémy s pneumatikami než Red Bull, ale musíte se zeptat jich na názor. Ale já si myslím, že jsou pneumatiky na hraně a že je potřeba, aby se trochu vrátily."

Šéf úřadujících mistrů naznačil, že Vettel měl v Bahrajnu trochu štěstí, protože se přesně trefil do požadavků pneumatik.

"Tyto pneumatiky jsou velmi komplexní a my jsme to tady zvládli přesně. Strategie fungovala, strategie šetření pneumatiky v kvalifikaci vyšla a Seb jich měl spoustu."

"Když se s vyvážením trefíte do okna těchto pneumatik, tak můžete dominovat. Ale to okno je velmi, velmi úzké, a když jste mimo, tak to můžou být čtyři nebo pět zastávek."

Pirelli už na začátku sezóny avizovalo, že pneumatiky vyhodnotí a o případných změnách rozhodne po Bahrajnu.

Doporučujeme

Články odjinud