Ani po Bahrajnu nevíme, jaká je naše skutečná rychlost, přiznal týmový šéf Alpine | Foto: Getty Images / Jared C. Tilton

Foto: Getty Images / Jared C. Tilton

Ani po Bahrajnu nevíme, jaká je naše skutečná rychlost, přiznal týmový šéf Alpine

Týmový principál Alpine Otmar Szafnauer přiznal, že ani po úvodním závodě v Bahrajnu neví, jak je na tom jím vedený tým v porovnání s ostatními.

Po předsezonních testech v Bahrajnu byla forma stáje Alpine velkou hádankou. Jezdci francouzského týmu totiž během příprav nevyužili k zajetí nejlepšího kola nejměkčích, tedy nejrychlejších, pneumatik, takže neukázali své opravdové možnosti.

Otazníky měla rozptýlit následná velká cena na okruhu Sakhir. To se však z různých důvodu nestalo.

Ani jeden z jezdců Alpine totiž neprožil v Bahrajnu bezproblémový víkend.

Zatímco Pierre Gasly, nový člen stáje, startoval do závodu kvůli nepovedené kvalifikaci z posledního místa a poté předvedl velkou stíhací jízdu za devátým místem, Esteban Ocon měl opačnou zkušenost.

Rodák z Évreux po solidním představení v boji o pole position absolvoval v neděli nepovedenou velkou cenu plnou potíží. Nejprve obdržel za různé prohřešky tři penalizace a nakonec musel kvůli technickým problémům odstoupit.

Všechny tyto aspekty zapříčinily, že dva body, které Alpine v Bahrajnu získal, nereflektují skutečnou výkonnost týmu.

To ostatně potvrzují i slova týmového principála stáje Otmara Szafnauera.

„Kvůli několika provozním problémům, které nás v závodě potkaly, stále neznáme naši skutečnou rychlost. Nemyslím si ale, že jsme daleko (od konkurence, pozn. red.),“ citoval Szafnauera web Autosportu.

I to je důvod, proč je týmový šéf Alpine přesvědčen, že jakmile jeho tým prožije bezstarostný víkend, nebude mít problém získat velkou porci bodů.

„Když se na to podíváme z optimistického hlediska a řekneme, že kdyby Pierre startoval devátý, určitě bychom Bottase porazili,“ uvedl Szafnauer v kontextu toho, že Gaslymu nakonec nechybělo mnoho k tomu, aby v závěru závodu předjel v cíli nakonec osmého Valtteriho Bottase.

„Pokud se Pierre kvalifikuje tam, kam může, což by znamenalo mít oba jezdce v první desítce, pak si myslím, že můžeme získat hodně bodů a bojovat o čtvrté místo (mezi týmy, pozn. red.),“ uzavřel 58letý boss týmu Alpine.

Doporučujeme

Články odjinud