Angry Birds pronikli už i do formule 1

Angry Birds pronikli už i do formule 1

Finská společnost Rovio Entertainment, výrobce slavné hry Angry Birds, se dohodla s Lotusem na společných oslavách při Velké ceně Monaka.

Velká cena Monaka bude pro Lotus F1 Team pětistou Grand Prix. Populární hra Angry Birds právě dosáhla jedné miliardy oficiálních stažení. Oba milníky se proto vedení rozhodla oslavit společně během závodu v Monackém knížectví.

Angry Birds je zábavná hra, která byla původně vytvořena pro mobilní telefony. Nyní už je běžně ke stažení i počítačová verze. Ve hře soupeří ptáčci proti prasatům. Prasata ukradla ptáčkům vajíčka a plánují si je udělat k večeři. Cílem hry je, aby naštvaní ptáčci pozabíjeli všechna prasata. Ve světě je tato hra velmi populární, a to hlavně díky tomu, že nestačí jen správně mířit, ale musíte při ní i strategicky uvažovat.

Jak bude spolupráce týmu formule 1 a tvůrce počítačové hry vypadat? Během GP Monaka se například na vozech Lotusu objeví známé postavičky z této hry. Tím ale Angry Birds ve světě formule 1 rozhodně nekončí!

V rámci oslav budou mít fanoušci skvělou příležitost vyzkoušet si unikátní verzi Angry Birds. Hra speciálně připravená pro Velkou cenu Monaka nese název Lotus F1 Team Angry Birds a bude po určitou dobu volně ke stažení na oficiálním profilu týmu na Facebooku. K dispozici bude hra od středy 23. května.

"Posledních osmnáct měsíců si Lotus F1 Team volil velmi odlišný přístup ke své komunikaci a k budování značky," říká Patrick Louis, výkonný ředitel Lotusu. "Angry Birds je nejrozšířenější hra na světě a my se těšíme na to, že nabídneme jejím každodenním dvaceti milionům uživatelů vzrušující zážitek s naší exkluzivní hrou."

Společnost Rovio Entertainment ale rozhodně není ve světě formule 1 žádným nováčkem. Už nějakou dobu je totiž osobním sponzorem finských pilotů Kimiho Räikkönena a Heikkiho  Kovalainena.

Doporučujeme

Články odjinud