Andretti: Verstappen je skvělým příkladem mistra světa F1 | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Andretti: Verstappen je skvělým příkladem mistra světa F1

Podle mistra světa formule 1 z roku 1978 Maria Andrettiho je Max Verstappen ukázkovým příkladem toho, jak by měl šampion F1 vypadat. Podle Američana zůstane Verstappen „v dohledné budoucnosti“ na čele startovního pole ve F1.

Verstappen minulý víkend vyhrál Velkou cenu Japonska a obhájil tím svůj titul z loňského roku. Připojil se tak ke skupině pilotů, kterým se podařilo zopakovat svůj úspěch z předchozí sezóny.

A zatímco svůj první titul získal až v posledním kole posledního závodu v Abú Dhabí, když předjel Lewise Hamiltona, při své obhajobě byl dominantnější. Titul si zajistil po dvanácti letošních triumfech čtyři závody před koncem. Má tak velkou šanci překonat rekord 13 vítězství v sezóně, který drží Michael Schumacher a Sebastian Vettel.

„Není nic lepšího než zopakovat titul, zvláště po tom, co se stalo na konci loňského roku. Jak vidíte, zaslouží si to,“ řekl Andretti pro Sky Sports F1.

„V této sezóně zatím dominuje a pravděpodobně bude dominovat i ve zbytku roku. Dokonalý příklad toho, jak by měl vypadat mistr světa.

„Max je v tuto chvíli v pozici, ve které potřebuje být, je to hotový závodník. Jeho závodnické schopnosti jsou skvělé. Velká čest týmu, jejich strategie jsou vždy správné. Když se na to můžete spolehnout, je hotovo. Je těžké jej porazit a vypadá to, že tomu tak bude i v dohledné budoucnosti.“

Verstappen svým úspěchem navázal na Sebastiana Vettela, který pro Red Bull získal čtyři tituly mistra světa v řadě mezi lety 2010 až 2013.

„Když všechno funguje, pak jste téměř neporazitelní. V dohledné době to tak zůstane. Rád bych závodil proti němu. Vždy se chcete srovnávat s těmi nejlepšími a někteří dnešní mladí jezdci si to budou myslet také.

„Pokud je lze srovnat s Maxem, pak patří do formule 1. Jezdci to dává obrovskou podporu. Vždy chcete mířit na vrchol a Max ukazuje, jak vypadá,“ dodává Andretti.

Doporučujeme

Články odjinud