"Americký McLaren" bude v Mexiku a USA studovat práci britského týmu F1

"Americký McLaren" bude v Mexiku a USA studovat práci britského týmu F1

Zástupci týmu amerického formulového šampionátu IndyCar Arrow McLaren SP budou na velkých cenách Mexika a USA formule 1 hosty týmu McLaren. Podle týmu se to ale netýká oznámení ohledně pilota Patricio O'Warda, který skončil v juniorském programu Red Bullu.

O'Ward je loňským šampiónem Indy Lights a letos nastoupil v IndyCar do sedmi závodů. Nejlépe skončil hned ve svém prvním startu na Okruhu Amerik, kde dojel osmý.

20letý Mexičan byl vyřazen z juniorského programu Red Bullu a poslán do Japonska, aby závodil v super formuli. V té absolvoval tři závody, pro poslední podnik na Suzuce jej však nahradí Juri Vips.

Generální manažer Arrow McLarenu SP Taylor Kiel zároveň pro Motorsport.com potvrdil, že po návštěvě McLarenu v britském Wokingu se zástupci týmu zúčastní také závodů F1 v Mexiku a USA.

O'Ward je přitom favoritem na sedačku ve druhém voze týmu pro příští sezónu IndyCar vedle Jamese Hinchcliffa.

„Nebudu komentovat nic kolem jezdců. Jsme tu, abychom pozorovali, jak tým funguje,“ řekl Kiel a dodal, že tým zatím žádným pilotem neobsadil druhé místo u týmu.

O detailech nechtěl mluvit ani tiskový mluvčí McLarenu. O'Ward mezitím na svém twitteru oznámil, že již není členem juniorského programu Red Bullu.

„Chci využít tohoto momentu a poděkovat Red Bullu, Dr. (Helmutu) Markovi a týmu Mugen za úžasnou příležitost závodit letos v Japonsku! O svým zkušenostech a práci s touto skvělou skupinou lidí mohu říct jen skvělé věci. Přeji Jurimu Vipsovi a týmu hodně štěstí při uzavření sezóny 2019 v super formuli,“ napsal.

„Brzy budou zprávy o mé závodnické budoucnosti. Vím, že přicházejí dobré časy a nemohu se dočkat, až je s vámi budu sdílet,“ dodal.

Americký McLaren navštívil ten britský

Začátkem října se zástupci týmu McLarenu v IndyCar vydali do základny McLarenu ve formuli 1 ve Wokingu, aby získali zkušenosti od svých kolegů.

„Já, Zak (Brown, výkonný ředitel) a Gil (de Ferran, sportovní ředitel) jsme měli pocit, že bude důležité okamžitě začít pracovat spolu a přiřadit obličeje ke jménům po spoustě emailů, které jsme si vyměnili přes velkou louži. Chtěli jsme vytvořit komunikační linie a stanovit mechaniku toho, jak spolu budeme pracovat,“ řekl Kiel

Zatím přitom není znám přesný počet zaměstnanců, kteří se přesunou z Velké Británie do Spojených států. „Zatím nejsme v této fázi. Máme ale opravdu velký plán toho, jak budeme útočit v roce 2020,“ dodal.

„Myslím, že je skutečně důležité jet tam (do Mexika a USA) s našimi lidmi, abychom viděli, jak McLaren F1 funguje během závodního víkendu.“

Foto: Red Bull Content Pool 

Doporučujeme

Články odjinud