Alternativa pro Massu? Angažmá ve Formuli E

Alternativa pro Massu? Angažmá ve Formuli E

Felipe Massa se před novináři v Monze rozhovořil o své budoucnosti. Pokud by neprodloužil kontrakt s Williamsem o další rok, mohl by se Brazilec objevit v šampionátu elektrických monopostů.

Již na konci loňské sezóny to vypadalo, že brazilský veterán Felipe Massa dává „královně motorsportu“ definitivně sbohem. Williams však opustil Valtteri Bottas a Massa si tak svoji kariéru ve formuli 1 prodloužil, aby byl u týmu mentorem mladému Lanci Strollovi.

Není nepravděpodobné, že šestatřicetiletý rodák ze Sao Paula bude u stáje Williams působit i v sezóně 2018. Pokud by se ovšem Massa s týmem nedohodl na prodloužení smlouvy, mohl by z formule 1 přestoupit do Formule E.

Vítěz jedenácti velkých cen již dokonce testoval pro tým Jaguar, který letos v sérii elektrických formulí působil prvním rokem. Nebýt svého návratu do F1, možná by Massa závodil ve Formuli E již v nedávno skončené sezóně 2016/2017.

Na otázku novinářů, zda – li pro Massu existuje alternativa pro sezónu 2018, pokud by nepokračoval ve formuli 1, Brazilec odpověděl: „Ano, v záloze mám Formuli E, ale ještě nevím, kdy bych v ní mohl závodit.“

„Testoval jsem s nimi (s Jaguarem). Když jsem se rozhodl pro konec v F1, tak jsem vedl jednání s několika týmy z Formule E. Chtěl jsem vidět auto, otestovat ho, zjistit, jaké je. Zúčastnil jsem se testování, abych zjistil, jaké to je řídit monopost Formule E,“ prozradil Massa.

„Nelze to porovnat s formulí 1. Je to něco úplně jiného, ale je to pořád o závodění. Šampionát stále roste a do budoucna jsou tu zajímavé myšlenky.“

„Je skvělé, že do Formule E přicházejí nové automobilky. Tato kategorie závodů bude v budoucnosti skvělá i pro další bývalé piloty F1.“

I přes zájem o Formuli E by Felipe Massa rád i nadále pokračoval ve své kariéře ve formuli 1. Tato varianta pro Brazilce ovšem připadá v úvahu pouze tehdy, když bude mít k dispozici konkurenceschopný vůz.

„Musím vše zanalyzovat a poté se rozhodnout, co pro mě bude pro příští rok nejlepší. Cítím, že jsem stále rychlý. Když vidíte, že stále můžete konkurovat ostatním, tak vás to velmi motivuje. Je ale pravdou, že ve formuli 1 se nechci pohybovat někde na chvostu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud