Alpine zažil v Portugalsku dosud nejúspěšnější víkend sezóny | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Alpine zažil v Portugalsku dosud nejúspěšnější víkend sezóny

Stejně jako před dvěma týdny v Imole bodovali také ve Velké ceně Portugalska formule 1 oba piloti týmu Alpine. Jak sedmý Esteban Ocon, tak osmý Fernando Alonso vylepšili svá letošní maxima.

Ocon po startu z šestého místa ztratil v souboji s Landem Norrisem. Do boxů zajel ve 22. kole, kdy přezul z měkké na tvrdou směs pneumatik. Do cíle nakonec dojel Francouz na sedmé pozici.

„S dnešním závodem jsem velmi spokojen. Myslím, že jsme dosáhli maxima. To, že máme oba vozy na bodech, ukazuje naše zlepšení a také, jak jsme měli úspěšný víkend,“ řekl Ocon.

„Všichni v týmu přispěli k tomuto zlepšení a když jsme dokázali bojovat s Ferrari a McLarenem, ukazuje to, že jsme zlepšili náš vůz a balíček. Předjíždění jsem si dnes velmi užíval! Chceme zůstat na této vlně a získat více bodů,“ dodal.

Alonso se letos poprvé během víkendu cítil pohodlně

Na startu se propadl také Alonso, konkrétně z třináctého na patnácté místo.

Španěl do boxů zajel až ve 40. kole, kdy přezul ze střední na tvrdou sadu. Čerstvějších pneumatik pak využil k postupu vpřed. Nejprve předjel Pierra Gaslyho, o dvě kola později Daniela Ricciarda a nakonec Carlose Sainze.

„Celkově to byl velmi dobrý víkend. Byl to první víkend, kdy jsem se cítil pohodlně a mohl jsem na auto tvrdě tlačit,“ pochvaluje si Alonso.

„Dobrá práce týmu. Myslím, že zlepšení, kterého jsme dosáhli, je velmi dobré. Mohlo by to pro nás být ještě lepší, kdybychom startovali lépe na roštu. Výkonnost v sobotu bude v následujících dvou závodech v Barceloně a Monaku klíčová, takže od příštího víkendu se musím zaměřit na maximalizování své rychlosti na jedno kolo,“ řekl.

Doporučujeme

Články odjinud