Alpine třetím nejlepším týmem kvalifikace na Suzuce | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Alpine třetím nejlepším týmem kvalifikace na Suzuce

V kvalifikaci na Velkou cenu Japonska formule 1 se dařilo jezdcům Alpine. Fernando Alonso dokázal rozdělit piloty Mercedesu, Esteban Ocon skončil hned za jezdci Red Bullu a Ferrari.

Z páté pozice vyrazí do závodu na Suzuce Ocon, který porazil i oba jezdce Mercedesu Lewise Hamiltona a George Russella.

„Jsem spokojen s dneškem a s tím, jak se víkend vyvíjí. Páté místo je pro nás skvělý výsledek, jsme hned za red bully a ferrari. Po zklamání z minulého víkendu je skvělé se takto odrazit a ukázat náš potenciál,“ říká Ocon, který ztratil na nejrychlejšího Maxe Verstappena 861 tisícin sekundy.

„Vylepšení fungují a tento okruh našemu vozu sedí, takže všichni na trati a v obou továrnách odvedli dobrou práci. Jsme v dobré pozici, abychom zítra bodovali s oběma vozy.“

Alonso se sekundovou ztrátou sedmý

Dvojnásobný mistr světa zajel v kvalifikaci sedmý čas a dostal se mezi oba piloty Mercedesu. Na Verstappena ztratil 1,018 sekundy.

„Jsem rád, že zítra startují sedmý. Myslím, že v mokrých podmínkách bychom mohli být ještě konkurenceschopnější, takže doufám, že zítra bude počasí více proměnlivé,“ věří Alonso.

„Když to bude chaotický závod, nemáme tolik co ztratit jako vozy vpředu, které bojují o titul. Vůz se celý víkend choval skvěle a jsem překvapen, jak jsou všechny týmy tento víkend vyrovnané. Několik vozů dělí jen pár desetin sekundy. Pokud zítra zaprší, zůstaneme soustředění a je tu šance skončit mezi nejlepšími pěti.“

Doporučujeme

Články odjinud