Alpine se letos poprvé dostal v kvalifikaci do nejlepší desítky s oběma vozy | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Alpine se letos poprvé dostal v kvalifikaci do nejlepší desítky s oběma vozy

Povedenou kvalifikaci na Velkou cenu Španělska formule 1 má za sebou tým Alpine. Letos poprvé se do nejlepší desítky na startovní rošt postaví oba jeho piloti, když Esteban Ocon obsadil páté a Fernando Alonso desáté místo.

Ocon si pátým místem zajistil nejlepší kvalifikační umístění od loňské Velké ceny Štýrska na Red Bull Ringu.

Pro Francouze to mohla být dokonce i druhá řada, ze čtvrté pozice jej ale svým závěrečným pokusem odsunul Charles Leclerc z Ferrari.

„Dnes mám velmi dobrý pocit a jsem spokojen s tím, jak jsme zvládli dnešní kvalifikaci. Myslím, že je to potvrzení, které jsme hledali, jelikož jsme zopakovali rychlost, kterou jsme měli v Portimãu, což je dobré,“ pochvaluje si Ocon.

„Vůz je tento víkend skvělý a za volantem se cítím velmi dobře. Továrny tvrdě pracují na nalezení zlepšení a jejich tvrdá práce se vyplácí. Zítra to bude těžký a strategicky zajímavý závod.“

Alonso je s víkendem spokojen

Spokojenost s dosavadním průběhem víkendu vyjádřil po kvalifikaci také domácí pilot Fernando Alonso.

„Zatím to byl dobrý víkend, jelikož jsme letos podruhé v top 10. Ukazuje to zlepšení našeho vozu,“ řekl Alonso.

„Co se mé kvalifikace týče, myslím, že moje zahřívací kolo v Q3 bylo trochu divoké, mohl jsem tam najít více času. Je to velmi vyrovnané a v závodě bude velmi obtížné předjíždět, pokusíme se ale mít dobrých prvních pár kol a uvidíme, kde zítra skončíme, jelikož v závodě se může stát cokoliv.“

Doporučujeme

Články odjinud