Alonsův cíl: předjet mclareny co nejdříve a čekat na chybu Red Bullu

Alonsův cíl: předjet mclareny co nejdříve a čekat na chybu Red Bullu

Vettelova dnešní pole position způsobila Fernandu Alonsovi další komplikace v boji o letošní titul mistra světa. Španěl totiž odstartuje do GP Indie až ze třetí řady. V té ho doplní kolega Felipe Massa.

Vozy Red Bullu v indické kvalifikaci znovu dominovaly a ani tentokrát neměly konkurenci. Podle Alonsa jsou Rakušané nyní jen těžko k poražení, a tak nezbývá než jen čekat, zda se náhodou nedopustí během závodu nějaké chyby: "Není příliš lehké s nimi bojovat, obzvláště v sobotu, v neděli jsme ale obvykle více konkurenceschopní. Zítra potřebujeme předjet McLaren jak nejrychleji to jen půjde, vyvinout tlak na Red Bull a čekat na nějakou malou chybku, problém při zastávce v boxech, nespolehlivost nebo tak něco."

"V současnosti nebojujeme pouze proti Sebastianovi, řekněme, že bojujeme také proti (Adrianu) Neweymu - v posledních čtyřech závodech skončil (Red Bull) vždy na prvním nebo druhém místě," podotýká španělský jezdec.

Ten zároveň dodává, že dnešní pátá příčka víceméně reflektuje současnou pozici Ferrari. "I když to vypadá jako zklamání, myslím si, že je to naše obvyklá pozice. Nakonec to ale (vždycky) musíme zvládnout - Force India a Kimi byli docela rychlí, takže vcelku jednoduše můžete skončit na osmém nebo devátém místě."

Hned o jednu příčku za Alonsem odstartuje do Velké ceny Indie druhý pilot stáje z Maranella Felipe Massa. Avšak v Brazilcově podání byla kvalifikace o něco hektičtější. Do závěrečné desetiminutovky se probojoval až jako poslední, přičemž jeho náskok na jedenáctého Romaina Grosjeana činil pouhých pětadvacet tisícin vteřiny. Nakonec se ale postaví do třetí řady po boku svého týmového kolegy.

Také Massa si myslí, že výsledek sobotní kvalifikace odpovídá aktuálnímu rozložení sil ve startovním poli. "Red Bull ukázal, že je velmi silný, McLaren je také o něco rychlejší a za ním jsme pak my. Doufám, že vůz bude v závodě silnější než v kvalifikaci, abychom mohli bojovat s jezdci vepředu."

Brazilec se během svého letmého kola v Q3 dopustil drobné chyby, která jej stála nějaký čas. Na konečný výsledek to podle něj ale vliv nemělo. "V mém kole jsem ztratil pár desetin vteřiny, ale nemyslím si, že se tím toho tolik změnilo," uzavírá Brazilec.   

Doporučujeme

Články odjinud