Alonsovo dvojité angažmá může snížit jeho šance s McLarenem, říká Mansell

Alonsovo dvojité angažmá může snížit jeho šance s McLarenem, říká Mansell

Mistr světa formule 1 z roku 1992 Nigel Mansell má obavu o Fernanda Alonsa. Podle Brita bude španělský jezdec štěpit svoji pozornost, čímž může utrpět jeho působení u McLarenu.

Alonso se bude v tomto roce účastnit závodů FIA WEC s týmem Toyota a zároveň bude i nadále působit u stáje McLaren ve formuli 1.

Cílem španělského jezdce je získat „trojkorunu motorsportu“, kterou zatím v historii získal pouze Graham Hill. Pro dosažení tohoto milníku potřebuje Alonso vyhrát ještě Indy 500 a 24 hodin Le Mans.

Nigel Mansell má však z Alonsova dvojitého angažmá pro rok 2018 obavy.

„Neznám jeho motivaci. Chápu to tak, že jeho monopost F1 není tak dobrý, jak by chtěl, a tak zkouší i jiné odvětví motorsportu, kde doufá v úspěch,“ řekl Mansell pro crash.net.

„Když jednou okusíte vítězný pocit, tak potom chcete jezdit stále na špici. Snad bude Alonso schopný se soustředit na oboje a nedá si s McLarenem vlastní gól,“ doufá bývalý britský pilot F1.

Mansell je jediným pilotem, který v kariéře dokázal získat titul v F1 i v sérii CART, ale ani on není schopen poradit Alonsovi, na co se soustředit více.

„Těžko říct, podmínky jsou totiž dnes velmi odlišné.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud