Alonsovi se vozy pro Le Mans líbí víc než F1

Alonsovi se vozy pro Le Mans líbí víc než F1

Fernando Alonso si myslí, že prototypy používané ve vytrvalostních závodech jsou pro piloty zajímavější na řízení než současné monoposty Formule 1.

Motoristický svět o tomto víkendu žije 83. ročníkem závodu 24 hodin Le Mans. Účastní se ho řada bývalých pilotů F1 a také Nico Hülkenberg, který letos závodí za tým Force India.

Alonso je přitom fanouškem vytrvalostních závodů. Prototypy kategorie LMP1 podle něj nejen, že jsou technologicky sofistikovanější, ale umožňují také jízdu na plno po celou délku závodu.

„Z jezdeckého pohledu jsou ta auta opravdu atraktivní, jelikož technologie je zde na nejvyšší úrovni,“ řekl Alonso. „Dvě hodiny, tedy tři stinty, můžete v těchto vozech jet časy na kolo v rozmezí 0,3 sekundy. To je něco, co jsme v posledních letech ve Formuli 1 zapomněli.“

Dvojnásobný mistr světa F1 Alonso loni navštívil Le Mans a dostalo se mu také pocty odstartovat tento slavný vytrvalostní závod.

„Loni jsem si to hodně užil. Atmosféra je tam uvolněná a vůči fanouškům otevřenější. Je to velká událost, možná není tak proslulá jako Formule 1, velikostí se jí ale nemůže rovnat žádný závod F1.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud