Alonsovi se v Indianapolis zatím moc nedaří

Alonsovi se v Indianapolis zatím moc nedaří

Fernanda Alonsa čeká druhý závod na 500 mil v Indianapolis. V trénincích se mu ale zatím příliš nedaří.

Před dvěma lety spolupracoval McLaren s týmem Andretti. Alonso tak jel doslova v přebarveném voze této stáje. Letos sice McLaren spolupracuje s týmem Carlin, ale jedná se o podstatně menší rozsah spolupráce.

Alonso zatím odjel na ovále jen 96 kol, což je třetina ve srovnání s nejpilnějšími jezdci. V úterý odjel 50 kol. Zdržel ho elektrický problém na voze. Ve středu odjel 46 kol a poté boural. Včera nevyjel kvůli následkům nehody vůbec. 

Gil de Ferran označil nutnou výměnu poškozeného motoru jako „další pracovní zátěží“ a prohlásil, že ztráta čtvrtečního tréninku byla „vážnou komplikací pro náš program Indy 500, ale ne vše je ztraceno.“

Jezdce dnes čeká od 17:00 tradiční Fast Friday. Turba budou přenastavena z 1,3 na 1,4 barů a vozy budou mít kvalifikační nastavení.

Samotná kvalifikace je na programu o víkendu. V první fázi se startovní pole rozdělí na prvních devět jezdců (první tři řady), jezdce od 10. po 30. místo a zbytek. V neděli pak už uvidíme jen jezdce, kteří se v sobotu nedostanou mezi 30 nejlepších a budou bojovat o poslední 11. řadou. Poté si to rozdá devět nejrychlejších o co nejlepší startovní pozici.

Doporučujeme

Články odjinud