Alonso změnu potřeboval, komentuje bývalý kolega Massa

Alonso změnu potřeboval, komentuje bývalý kolega Massa

Španělovi ani Ferrari se prý ze vzájemné kombinace nedařilo dostávat maximum.

Fernando Alonso odchod od Ferrari k jinému týmu potřeboval, jelikož ani on, ani stáj z Maranella nebyli schopni ze vzájemného spojení dostat to nejlepší. Takový je názor Alonsova bývalého týmového kolegy Felipeho Massy.

Brazilec po boku Španěla závodil u Ferrari v letech 2010 až 2013, než sám odešel k Williamsu.

Alonso na konci letošní sezóny také odešel od Ferrari, když zamířil k McLarenu, jenž se od příštího roku stane výhradním partnerem Hondy.

Massa přitom říká, že již dávno před oficiálním oznámením rozvázání spolupráce bylo jasné, že jejich vztah nebyl dobrý.

„Všichni věděli, že od Ferrari odejde, takže to vlastně nebyla žádná překvapivá novina,“ řekl Massa v rozhovoru pro Autosport.

„Možná jsme viděli, že mu Ferrari nedalo to nejlepší auto, které očekával, ale on možná také nepomohl Ferrari vpřed. Takže je možná čas, aby udělal změnu.“

Massa předpokládá, že Alonso bude Ferrari scházet, ačkoliv italský tým svému dnes již bývalému jezdci popřál úspěch u nového zaměstnavatele.

„Zda to pro Ferrari bude horší nebo lepší, to nevím,“ pokračoval Massa. „Fernando je zřejmě ten nejlepší jezdec v poli, takže nevíme, zda bude Ferrari stačit na to, aby se posunulo vpřed. Musíme počkat a uvidíme.“

S Massovým názorem souhlasí také technický ředitel Williamsu Pat Symonds, který s Alonsem spolupracoval během mistrovských let u Renaultu.

„Samozřejmě u Ferrari nebyl spokojený a pokud nejste spokojení, je nejlepší jít dál,“ řekl Symonds.

„Zdá se, že je ve špatnou dobu na špatném místě, což je škoda. Ten kluk je neuvěřitelně rychlý.“

Doporučujeme

Články odjinud