Alonso: Zákaz testování svazuje inženýrům ruce

Fernando Alonso si posteskl, že je pro Ferrari těžké dohánět ztrátu na soupeře, když platí zákaz testování. Dlouhodobě budované zázemí je italskému týmu téměř k ničemu.

"Bez testování nemůžete vymýšlet nové věci," uvedl španělský jezdec. "Je tu malý prostor pro kreativitu, naši technici mají svázané ruce. Zákaz testování není moc dobrý, když ztrácíte, když musíte dohánět ztrátu na top týmy."

"Ale myslím, že Ferrari tím trpí ještě o trochu víc, protože máme v Maranellu skvělé zázemí. Máme tu vše, máme okruh Fiorano a když se podíváme z okna, je obvykle prázdný, protože nemůžeme testovat s vozem formule 1. Je to smutné, ale tak to je, týmy se na tom dohodly."

Alonso přesto věří, že se Ferrari dokáže soupeřům postupně vyrovnat a následně je i porazit. "Musíme být lepší než ostatní v jiných věcech," řekl. "Musíme být lepší než ostatní v simulacích a tak dále. Myslím, že máme všechny potřebné nástroje a zázemí na to, abychom byli nejlepší."

Měřítkem letošní sezóny je Red Bull Racing a Alonso je přesvědčený, že je Ferrari F10 výkonnostně blízko Red Bullu RB6. Ale hodně záleží na okruzích, protože například Silverstone vozu z Milton Keynes vyloženě seděl, Ferrari by se mělo dařit lépe už v Německu a Maďarsku.

Doporučujeme

Články odjinud