Alonso žádné problémy neměl, auto zkrátka nebylo rychlé

Alonso žádné problémy neměl, auto zkrátka nebylo rychlé

Na neuspokojivé sedmé místo prý zvolená strategie neměla vliv. Tři zastávky v boxech by na konečném umístění nic nezměnily

Dvojnásobný mistr světa si oproti startu o dvě příčky pohoršil.

"Je velmi snadné vybrat tu správnou strategii, když disponujete nejrychlejším vozem. Když jste pomalí, je to o poznání složitější. Webber dnes dokázal, že na kvalifikaci zase tolik nezáleží. Zásadní je starání se o pneumatiky a výběr správné strategie. S předjížděním letos není problém. Jak jsem řekl, s nejlepším vozem je to nejsnazší, můžete zajet do boxů třikrát, dvakrát, nebo i jednou a skončíte na stupních vítězů.

Hlavně musíme vylepšit vůz. Jiná strategie by nedělala žádný rozdíl. Byli jsme o hodně pomalejší než soupeři před námi, takže by konečný výsledek byl hodně podobný. S vozem jsme neměli žádné konkrétní problémy. Zkrátka jsme v žádné části závodu rychlostně nevynikali a postupně jsme ztráceli pozice. Zvolili jsme dvě zastávky, pak to chvilkami vypadalo dobře. Soupeři se ale k dotáhli rychlostí kulky a museli jsme se bránit a dojet závod na jakékoliv pozici," řekl Alonso.

Felipe Massa sice startoval až za Alonsem, cílovou čáru ovšem proťal patnáct vteřin před svým týmovým kolegou.

"Je škoda, že jsme v závodě neskončili na lepší pozici. Opravdu to vypadá, jako kdyby nám vždy někdo po kvalifikaci auto vyměnil. Včera jsme nebyli konkurenceschopní, dnes jsme bojovali s lídry až do konce. Bohužel jsme se na tvrdé směsi nedokázali bránit. Co se strategie týče, teď je snadné říci, že jsme zvolili špatnou. Vettel zvolil stejnou taktiku. Rychlostně jsme mu byli docela blízko. Pravděpodobně jsme mohli skončit na stupních vítězů, ale musíme s inženýry probrat všechny detaily. Myslím, že to pro mě byl doposud nejlepší letošní závod. Možná i lepší než ty loňské. Musíme zjistit, jakým způsobem je možné vylepšit vůz, hlavně pro kvalifikace," řekl Brazilec.

 

Doporučujeme

Články odjinud