Alonso vysvětloval incident z kvalifikace, neúspěšně

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Karamboly v kvalifikaci zkomplikovaly situaci mnoha jezdcům. Mezi těmi, kteří byli předvoláni před komisaře kvůli možnému ignorování žlutých vlajek po nehodě Sébastiena Buemiho, byl i Fernando Alonso. Španělský pilot nakonec obsadil dvanácté místo. Po penalizaci se však posune o pět míst zpět.

"Byla to hodně divná kvalifikace. Podmínky na trati byly dobré a všichni jeli naplno, ale byli jsme svědky mnoha nehod. Nejhorší z nich byla ta Timova, jsem rád, že je v pořádku. Je škoda, že jsem nepostoupil do třetí části. Na konci druhé byly totiž vyvěšeny žluté vlajky. Byl jsem předvolán před komisaře, protože jsem za vyvěšených žlutých vlajek měl zelený prostřední sektor. Vysvětlil jsem, že při výjezdu ze čtrnácté zatáčky byla viditelnost velmi špatná kvůli prachu zvedlému po Buemiho nehodě. Pak jsem zahlédl zbytky předního křídla uprostřed tratě. Těm jsem se vyhnul a v tom okamžiku jsem uviděl žluté vlajky. Okamžitě jsem tedy zvolnil a zajel opatrně do boxů. Doufám, že v zítřejším závodě naši pozici vylepšíme a získáme nějaké body," prohlásil Alonso.

Romainu Grosjeanovi kvalifikace příliš nevyšla, vystartuje z osmnáctého místa. Pomalejší čas zajel pouze Vitantonio Liuzzi.

"Po propršeném včerejšku jsme na suchu odjeli před kvalifikací pouze jednu hodinu. Z tohoto důvodu jsem na trati, která je pro mě zcela nová, nemohl zajet mnoho kilometrů. Je to škoda. Uvidíme, jaká strategie bude tou nejlepší pro získání dobrého výsledku," řekl francouzský závodník.

Několik hodin po kvalifikaci bylo komisaři rozhodnuto, že Button, Barrichello, Alonso, Sutil a Buemi obdrží penalizaci pěti míst na startu. Alonsovo vysvětlení tak zřejmě vyšetřovatelům nestačilo.

Doporučujeme

Články odjinud