Alonso výrazné zlepšení v Bahrajnu nečeká

Alonso výrazné zlepšení v Bahrajnu nečeká

Fernando Alonso si nemyslí, že by se v Bahrajnu McLaren nějak výrazně zlepšil.

Alonso vnímá jako úspěch, že oba vozy McLarenu v Číně dojely do cíle. „Oba jsme dokončili závod, protože jsme měli nějaké nové díly ve voze, které měly zabránit problémům, kvůli nimž jsme museli odstoupit v Malajsii,“ řekl v Bahrajnu Alonso, jehož slova přináší web Adama Coopera. 

„To, že jsme byli schopni dokončit závod, je dobrým krokem vpřed, protože existovala znovu obava, že nemusíme závod dokončit. Myslím, že to byl dobrý krok vpřed. Pokud jde o výkon, byli jsme trochu na houpačce během víkendu. V pátek to bylo dobré, v sobotu více méně ok a v neděli jsme byli po určité části závodu konkurenceschopní a po jiné zase ne. Známe ale důvody, takže z hlediska výkonu se zde snad zlepšíme.“

Moc velké zlepšení ale Španěl neočekává. V Číně se věřilo, že by vozy McLarenu mohly proklouznout do druhé části kvalifikace. Jak to bude vypadat v Bahrajnu?

„Auta jsou podobná těm v Číně a to nejen u nás, ale u všech, protože mezi Čínou a Bahrajnem uplynuly jen čtyři dny, takže si nemyslím, že se výkon příliš změní,“ pokračuje Alonso, který tak trochu protiřečí dřívějším slovům svého šéfa, podle něhož bude moci Honda trochu odemknout svůj výkon.

„Naším cílem je se i nadále zlepšovat, a pokud to charakteristiky okruhu dovolí a víkend se bude pro nás vyvíjet dobře, tak Q2 je možná.“

„Zítra budeme mít dobrý testovací program. V FP1 budeme zkoušet nějaké aerodynamické díly, testovat pneumatiky a v FP2 změny v nastavení. Klíčové pro nás je se i nadále zlepšovat, ne to, zda budeme 15., 13. nebo 17.,“ vysvětluje Alonso.

Alonso se nedomnívá, že okruh v Bahrajnu bude McLarenu vyhovovat více než Čína.

Foto: McLaren

Doporučujeme

Články odjinud