Alonso vypadl z boje o titul, ale Ferrari věří stále stejně

Alonso vypadl z boje o titul, ale Ferrari věří stále stejně

Fernando Alonso v neděli definitivně vypadl ze hry o vítězství v letošním šampionátu, ale přesto není zklamaný, uspokojuje ho nasazení a odhodlání Ferrari.

Sebastian Vettel svým vítězstvím v Singapuru vyřadil z boje o titul hned několik soupeřů a zabránit mu ve výhře v šampionátu může už jen Jenson Button, byť jen teoreticky. V neděli ovšem neztratil definitivně možnost získat titul jen Fernando Alonso, ale také tým Ferrari v poháru konstruktérů, letos už na Red Bull dosáhnout nemůže.

Alonso však věří Ferrari stále stejně. "Když vidíte, že celý tým dělá své maximum a možná ještě víc, můžete být jen spokojeni," řekl. "Samozřejmě jsme tady (v Singapuru) doufali v lepší výsledek, ale věřím práci, kterou tým dělá. Byli jsme přesvědčeni, že po letní přestávce dokážeme udělat krok vpřed, ale nepodařilo se to a naši soupeři pokročili ještě víc."

"To neznamená, že v příštích závodech nebudeme moci bojovat vpředu. Bude to těžké, ale cítím, že tým má velkou snahu vše odčinit a ukázat, co v něm je. Je to tento přístup, který mě na jaře přesvědčil prodloužit smlouvu do roku 2016. Kdybych nevěřil v kvalitu a odhodlání lidí a v potenciál naší struktury a zdrojů, tak bych se tak nerozhodl. Po těžkém víkendu teď musíme zapracovat a připravit se co nejlépe na závod v Suzuce, což je jedna z nejlepších tratí celého šampionátu."

Závod v Singapuru už hodil za hlavu také Felipe Massa. "Jsem velmi zklamaný tím, jak to včera (v neděli) šlo," přiznal. "V Singapuru prostě nemám štěstí, vždy se mi tam něco přihodí. Co se týče Hamiltona a jeho chování na trati a mimo ni, už jsem mu řekl vše, co jsem mu říct chtěl. A svůj názor jsem od včera nezměnil ani trochu, ale tuto záležitost považuji za uzavřenou. Je lepší myslet na další závod a způsoby, jak tuto těžkou sezónu dobře zakončit, a také jak se co nejlépe připravit na tu další."

Doporučujeme

Články odjinud