Alonso: Ve voze na bolest zapomenete

Alonso: Ve voze na bolest zapomenete

Fernando Alonso sice mezi jízdami stále pociťoval menší bolesti zad a hlavy, ale ujistil, že ho neomezují při jízdě za volantem monopostu.

Fernando Alonso trpěl po Velké ceně Abú Zabí bolestmi zad a hlavy způsobenými velkým přetížením, kterému byl vystaven během závodu. Pilot Ferrari se totiž při výjezdu z boxů ihned pustil do tvrdého souboje s Jeanem-Ericem Vergnem a ve velké rychlosti projel třetí zatáčku přes obrubníky.

Lékaři Alonsovi povolili účast ve Velké ceně USA. Přestože Španěl mezi jednotlivými tréninky pociťoval bolest, prohlásil, že při jízdě ho neomezuje.

"Moje záda nejsou problém. Po Abú Zabí jsem se tři nebo čtyři hodiny cítil dobře, ale při lékařském vyšetření odhalili sníženou citlivost v levé ruce a noze, což vyvolalo určité obavy," vzpomínal Alonso, kterého poté trápily i bolesti hlavy. "Měl jsem skřípnuté nervy a neměl jsem v hlavě dostatečný krevní tlak. Noci byly velmi náročné, ale postupně to ustupovalo."

"Menší bolesti jsem cítil i v pátek a v sobotu, když jsem se vzbudil, ale když jste v autě, zapomenete na to," ujistil dvojnásobný mistr světa.

Doporučujeme

Články odjinud