Alonso: Ve Francii jsme předvedli zdaleka nejhorší letošní výkon

Alonso: Ve Francii jsme předvedli zdaleka nejhorší letošní výkon

Výkon McLarenu ve Velké ceně Francie byl podle Fernanda Alonsa zdaleka nejhorší v letošní sezóně formule 1.

Už kvalifikace, ve které vypadli oba piloti McLarenu už v první části, naznačila, že to pro tým z Wokingu bude náročný víkend. Alonso strávil většinu závodu na chvostu pole poté, co se roztočil při souboji se Sebastianem Vettelem při restartu závodu a propadl se.

Španěl nakonec závod nedokončil poté, co se po přezutí na čerstvou sadu pneumatik pokusil zajet nejrychlejší kolo, ale jeho vozu selhalo zavěšení. Pro Alonsa je to třetí nedokončený závod v řadě.

„Tohle byl zdaleka nejhorší výkon roku. Opravdu doufám, že je to jen jednorázové a není to nic normálního. Jsme dva jezdci, kteří odvádějí tu nejlepší práci na světě a dnes ani tento víkend jsme nebyli konkurenceschopní. Jak jsem řekl včera, jsme velmi špatní, ale jsme na sedmém místě v šampionátu, takže něco dobrého se možná děje,“ řekl Alonso.

Dvojnásobný mistr světa si také postěžoval na počínání některých pilotů v prvním kole závodu, když podle něj získali výhodu využitím širokých asfaltových únikových zón okruhu Paula Ricarda.

„Celý závod jsme byli o krok pozadu a na startu jsme se museli vyhnout řadě incidentů před námi. Vypadalo to, že jezdci si zkrátili trať a nic se nestalo. My zůstali na trati a tím jsme dojeli poslední. Nebyl to náš závod, nakonec jsme měli problém se zavěšením.“

Rychlost McLarenu byla dnes lepší než v sobotu

Dvě pozice za bodovanou desítkou, ale s jedním kolem ztráty na vítězného Lewise Hamiltona, dojel do cíle Alonsův týmový kolega Stoffel Vandoorne.

„Abychom dojeli na bodech, museli bychom mít hodně štěstí. Věděli jsme, že když se žádná další auta nedostanou do problémů, bude pro nás těžké získat body, a to se potvrdilo,“ řekl Vandoorne.

„Naše rychlost dnes byla rozhodně lepší než ve včerejší kvalifikaci. Jakmile se nám podaří vylepšit naši rychlost v sobotu, tak by nám to mělo pomoci posunout se pořadím také v závodech. Měl jsem dobrý závod, nakonec jsem předjel Ericssona a Fernanda, takže pro mě to bylo pozitivní odpoledne. Nezískali jsme ale žádné body pro tým, což je smůla. S vyvážením našeho vozu není více méně nic špatně, je to jen o tom, že nestačíme rychlostně,“ uzavírá Belgičan.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud