Alonso v Le Mans? Možná příští rok s Toyotou

Alonso v Le Mans? Možná příští rok s Toyotou

Japonský tovární tým Toyota by byl ochotný vyjednávat s Fernandem Alonsem o závodní sedačce pro 24 hodin Le Mans 2018. Toyota tak reaguje na prohlášení Zaka Browna o tom, že by McLaren dovolil Alonsovi závodit v Le Mans pro jakýkoliv tým.

„Pokud s námi Fernando prodlouží smlouvu, dovolíme mu zúčastnit se Le Mans 2018.“ Zhruba tak zněla slova v nedávném prohlášení stáje McLaren. Alonso se netají svým zájmem zúčastnit se slavné čtyřiadvacetihodinovky, uplatnění by mohl najít u týmu Toyota.

„Vždy jsme měli zájem jednat s těmi nejlepšími jezdci a Pascal (Vasselon; technický ředitel Toyoty) má dobrý vztah s Fernandem Alonsem, který vznikl během jeho působení u Michelinu ve formuli 1,“ řekl pro motorsport.com šéf Toyota Gazoo Racing Rob Leupen.

„Nyní ale nemůžeme říct víc, stále existuje mnoho možností.“

Alonsova případná účast v závodě na trati La Sarthe by pochopitelně byla podmíněna i setrváním japonského tovární týmu ve FIA WEC. O pokračování Toyoty v tomto šampionátu však po oznámeném konci Porsche stále není rozhodnuto.

Definitivního rozhodnutí o setrvání či opuštění WEC se z tábora Toyoty zřejmě nedočkáme dříve než v říjnu.

Fernando Alonso chce usilovat o zisk tak zvané „Trojkoruny“, tedy vítězství v monacké grand prix, v Le Mans a v Indy 500. Je nepravděpodobné, že by v roce 2018 znovu vynechal závod v ulicích Monaka kvůli pětistovce v Indy, Le Mans ale s žádným závodem F1 nekoliduje. 

Foto: Toyota

Doporučujeme

Články odjinud