Alonso udělal v Monze radost nejen fanouškům, ale 1001 body i sobě

Alonso udělal v Monze radost nejen fanouškům, ale 1001 body i sobě

Fernando Alonso překročil v Grand Prix Itálie významnou statistickou metu, překonal hranici 1000 bodů. I když ví, že kvůli změnám pravidel už tak důležitá není, je na to pyšný.

Ve formuli 1 se poslední dvě sezóny uděluje za vítězství v závodě 25 bodů (dříve 10), což významně rozhýbalo různé statistiky. Jedním z důsledku je, že Fernando Alonso překonal metu 1000 bodů jako teprve druhý jezdec v historii formule 1.

"Monza nám nedala vítězství, které jsme chtěli, ale získali jsme místo na pódiu," připomněl Alonso. "To byly emoce, když jsem tam stál v červené kombinéze a tifosi křičeli mé jméno! Umožnilo mi to překročit jeden významný statistický milník, hranici 1000 bodů. Teď jich mám 1001, jen Michael jich má víc (Schumacher - 1493)."

"Od chvíle, kdy byl zaveden nový bodovací systém, v klasifikaci samozřejmě postupujete mnohem rychleji než dřív, ale vidět čtyřmístné číslo u mého jména mě hodně potěšilo."

Teď už je ale Alonso soustředěný na nadcházející závod. V Singapurské Grand Prix vidí jednu z nejlepších příležitostí získat letos další výhru. V nočním závodě zatím pokaždé obsadil stupně vítězů, dvakrát ten nejvyšší. Naději mu dávají měkké směsi pneumatik a podobnosti s Monakem.

"Přidat třetí vítězství k těm z loňska a roku 2008 by samozřejmě bylo fantastické, ale vím, že to bude velmi těžké," přiznal. "V Monaku jsme byli vítězství určitě velmi blízko. Bez té červené vlajky na konci bych podle mě měl velkou šanci Sebastiana předjet, ale také je pravda, že nikdy nemůžete zaručit, že se situace bude opakovat."

Doporučujeme

Články odjinud