Alonso u Ferrari do roku 2019 za pohádkové peníze?

Alonso u Ferrari do roku 2019 za pohádkové peníze?

Monza je tradičně místem, kde Ferrari oznamuje své nové jezdce. Aspoň se to takhle říká, samozřejmě to ale neplatilo vždy. Letos by podle SpeedWeek mohlo Ferrari oznámit prodloužení smlouvy s Fernandem Alonsem.

Ferrari Alonsa potřebuje. Jiná hvězda podobného kalibru na trhu s jezdci není a Alonso navíc podává stabilní a dobré výkony. „Je to jedna z mála věcí, které u Ferrari fungují, možná dokonce jediná,“ řekl nedávno pro španělskou Marcu bývalý Alonsův šéf z formule Nissan Adrián Campos.

Alonso sice má s Ferrari smlouvu ještě na další dva roky, ale není veřejným tajemstvím, že se o něj zajímá minimálně McLaren. Spekulace ještě zesílily poté, co McLaren nedávno Alonsovi poblahopřál k narozeninám prostřednictvím Twitteru.

SpeedWeek píše, že Alonso sice s Ferrari prodloužení podepíše, ale nebude to pro Maranello zadarmo. Ve hře má být 45 milionů dolarů ročně, což by byl nárůst o 50%.

Alonso by se tím stal jedním z nejlépe placených sportovců. Na absolutní špičku by mu ale ještě dost schází. Boxer Floyd Mayweather má roční příjem 105 milionů dolarů, fotbalista Cristiano Ronaldo 80 milionů a basketbalista LeBron James na 72,3 milionů dolarů. 

Doporučujeme

Články odjinud