Alonso: Týmovým kolegou mi může být kdokoliv, nikoho se nebojím

Alonso: Týmovým kolegou mi může být kdokoliv, nikoho se nebojím

Fernando Alonso je připraven se v rámci Ferrari postavit komukoliv, i kdyby někdy v budoucnu měl být jeho týmovým kolegou Sebastian Vettel.

Ferrari je tým, pro který by někdy chtěla jezdit většina jezdců. V poslední době je s ním coby nový mistr světa spojován Sebastian Vettel. Ten je dlouhodobě vázán k Red Bullu, ale ve formuli 1 může závodit nejméně dalších deset let.

"Sebastiana Vettela se vůbec nebojím," reagoval Alonso na otázky španělských novinářů. "Pokud jednoho dne přijde k Ferrari, problém to pro mě nebude, víc k tomu nemám co říct. Ale nebojím se žádného týmového kolegy, nikdy jsem se žádného nebál. Žádný z mých kolegů nikdy nezískal o jediný bod víc než já, takže nevidím důvod se jich bát."

Alonso závodí ve formuli 1 od roku 2001 a kromě dvou případů vždy získal víc bodů než jeho týmový kolega. Výjimku tvoří roky 2001 a 2007, kdy získal stejně bodů jako Tarso Marques (0), respektive jako Lewis Hamilton (109), což mu pokaždé přineslo i horší umístění v tabulce šampionátu.

V nejbližší budoucnosti ale bude v rámci Ferrari Alonso soutěžit s Felipem Massou. V příští sezóně chce pochopitelně porazit nejen týmového kolegu, ale všechny ostatní jezdce. "Nepochybuji o tom, že příští rok dostanu auto, které chci: rychlé a konkurenceschopné, které nám umožní bojovat o šampionát," dodal s tím, že nový monopost představí Scuderia v posledním lednovém týdnu.

Doporučujeme

Články odjinud