Alonso trávil pauzu po Monaku s týmem v Maranellu

Alonso trávil pauzu po Monaku s týmem v Maranellu

Španěl chce spolu s Ferrari přijet do Kanady opět o něco silnější, proto věnoval svůj čas práci se členy italské stáje.

Fernando Alonso v Maranellu nejen absolvoval naplánovaný program, důležité je podle něj už jen trávit čas s ostatními členy týmu, i to může přinést ovoce.

„Po Monaku jsem v továrně cítil dobrou atmosféru,“ řekl Alonso. „Všichni mají velkou motivaci a jsou hladoví po výsledcích. Zůstáváme realisty a dobře víme, kde v tuto chvíli jsme, já ale odteď chci být v dobré pozici, abych mohl zajíždět lepší výsledky a užívat si závodní víkendy trochu víc.

Je důležité trávit čas s inženýry, mechaniky a dalšími členy týmu také mimo závodní víkend, protože vám neustále na mysl přicházejí nové nápady. Může se stát, že i když jste spolu pouze na obědě, vzpomenete si na něco, co byste rádi vyzkoušeli na další velké ceně nebo na simulátoru. Proto je pro mě dobré trávit čas tady v tomhle jedinečně rodinném prostředí.“

„Může se stát, že i během oběda přijdete na něco, co jste chtěli vyzkoušet.“

Vzhledem k omezenému času mezi jednotlivými závody se Alonsova práce soustředila především na přípravu na nadcházející Velkou cenu Kanady: "Zlepšujeme vůz po aerodynamické stránce, zatímco na simulátoru jsme odvedli spoustu práce na nastavení s cílem přijet do Kanady s lepším autem."

Dvojnásobný mistr světa již ochutnal pocit vítězství na okruhu Gillese Villeneuva, kanadskou trať si každý rok užívá: „Má asi jen šest nebo sedm zatáček, ale každá z nich má něco jedinečného. Mají určitý prvek nebezpečí a když je projedete dobře, hodně získáte. Rozhodně nemáte prostor pro chyby, jelikož zdi jsou velice, velice blízko.

Je cítit, že Montréal závodem opravdu žije a každý je tak nějak součástí. Já jsem tady už vyhrál, takže mám na toto místo dobré vzpomínky a také si pamatuji tu velkou bouřku před několika lety, kvůli které byl závod na několik hodin zastaven a my jsme čekali na roštu.“

Doporučujeme

Články odjinud