Alonso to bude mít těžké, myslí si Franchitti

Alonso to bude mít těžké, myslí si Franchitti

Trojnásobný vítěz Indy 500 a čtyřnásobný šampión série IndyCar Dario Franchitti se rozhovořil o šancích Alonsa ve „staré cihelně“. Podle čtyřiatřicetiletého Skota bude pro Fernanda Alonsa cesta za vítězstvím těžkým úkolem a jeho největší slabinou bude jeho nezkušenost.

Franchitti promluvil na téma Alonsova startu v Indy 500 na tiskové konferenci v Londýně, kde byl přítomen na příklad i šéf McLarenu Zak Brown. Podle bývalého skotského jezdce bude Alonsova cesta za úspěchem v Indianapolis obtížná především kvůli celkovému množství favoritů na vítězství a Španělovým nedostatkem zkušeností s oválovým závoděním.

„Bude to těžké, ale aby nevzniklo nějaké nedorozumění – určitě to může zvládnout. To nejhorší pro něj ovšem bude jeho nezkušenost,“ řekl Franchitti novinářům v Londýně.

Podle Franchittiho si bude muset Fernando Alonso rovněž dávat pozor na divoké restarty v závěrečných fázích závodu.

„Na začátku závodu se k sobě jezdci chovají lépe. Pokud jste někoho již napůl předjel, nechá vás manévr dokončit. Pokud ovšem dojde k restartu třeba dvacet kol před koncem poté, co si všichni zajedou pro nové pneumatiky, situace bude jiná. Všichni budou spěchat, a to může být pro nováčka šok.“

„Myslím, že Alonso si všechny tyto informace získá a naučí se, co bude třeba. Bude to ale pro něj velmi obtížné, bojovat s piloty jako jsou Scott Dixon, Tony Kanaan nebo Juan Pablo Montoya, který bude velmi lačnit po vítězství, jelikož Indy 500 bude jeho jediný závod za tým Penske v tomto roce. Fernando se musí rovněž připravit na to, že o vítězství může reálně bojovat třeba dvacet jezdců, na to z formule 1 nemůže být zvyklý,“ myslí si Franchitti. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud