Alonso: Start ze třetího místa je tu lepší než z druhého

Alonso: Start ze třetího místa je tu lepší než z druhého

Fernandu Alonsovi sice uniklo pole position, ale je rád, že obsadil v kvalifikaci třetí místo a do závodu bude startovat z čistší stopy. Felipemu Massovi zbyla do třetí části kvalifikace jen jedna sada měkčích pneumatik a je šestý.

Fernando Alonso se v kvalifikaci na Velkou cenu Koreje na Jeongamu těsně před koncem držel na prvním místě. Oba red bully ho ale svými posledními měřenými koly překonaly. Španěl obsadil v kvalifikaci třetí místo se ztrátou 0,181 sekundy na nejrychlejšího Sebastiana Vettela. Felipe Massa jezdil slušně hlavně ve druhé části, v té závěrečné mu zbyla jen jedna sada měkčích pneumatik. Obsadil místo šesté.

Alonso podle svých slov maximálně využil možností auta. "Od začátku jsem cítil, že bychom měli být konkurenceschopní, což se v dalších fázích projevilo. Když už mi uniklo pole position, myslím, že je lepší být třetí než druhý, protože start ze špinavé stopy bude obtížný," našel Španěl pozitiva. Rychlost Red Bullu ho nepřekvapila. "Ztráta je ale velmi malá, zítra s nimi můžeme bojovat."

Dvojnásobný mistr světa se nechce pouštět do velkých rizik už v první zatáčce a dává přednost dojetí do cíle. "Teoreticky je tu pár míst na předjíždění, ale musíme počkat do zítřka. Zdá se, že poškození pneumatik bude větší než na jiných tratích, musíme tedy dobře naplánovat strategii. Měkčí pneumatiky mají lepší přilnavost. Možná uděláme víc než jednu zastávku," naznačil Alonso. Dalším nejasným faktorem je počasí. "Situace je ale určitě lepší než v Suzuce. Ztráta na Red Bull je menší a silné rivaly jako Hamiltona a Kubicu jsme udrželi za sebou."

Massa nebyl příliš spokojen, protože ho čeká start ze špinavější stopy. "Konec druhé části kvalifikace mě potěšil, auto bylo konkurenceschopnější než včera, věřil jsem, že mohu bojovat o nejlepší pozice," vzpomínal Brazilec. "Při svém jediném výjezdu na měkčích pneumatikách jsem měl před sebou pomalejší vozy. Škoda, protože auto fungovalo dobře."

Vicemistr z roku 2008 si pochvaloval lepšící se přilnavost. "Předpokládám, že tento trend bude pokračovat. Závod bude asi velmi obtížný. Kdyby pršelo, trať by byla díky svému povrchu asi víc kluzká než obvykle," dodal Massa.

"Absolvovali jsme den bez technických problémů, což je vždy pozitivní," dodal manažer týmu Chris Dyer.

Doporučujeme

Články odjinud